Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Τώρα πάνε και … Μύκονο γιατί τα άλλα νησιά έπηξαν .



Μέχρι και τη Μύκονο έφτασαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες οι  λαθρομετανάστες και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Ήταν λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν στην παραλία Μερχιά της Μυκόνου 20 άτομα ανάμεσα τους και πέντε παιδιά.
Και οι 20 δήλωσαν Σύροι, ισχυρισμός που μένει να βεβαιωθεί.
Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν στο νησί των Κυκλάδων προκαλεί προβληματισμό στις διωκτικές αρχές καθώς έφτασαν μέχρι και σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά.
Οι λαθρομετανάστες, θα κρατηθούν στο λιμεναρχείο του νησιού μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη Σύρο.
Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει τον Αύγουστο του 2016 όταν λουόμενοι στην πολυσύχναστη παραλία της Λιάς είδαν να φτάνουν λαθρομετανάστες συνοδευόμενοι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Τότε είχε αποδειχθεί ότι οι περίπου 35 είχαν φτάσει με ιστιοφόρο στην Φραγκιά και στη συνέχεια πήγαν ως την παραλία Λια.
Καθημερινά, εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω των Δωδεκανήσων αλλά και των συνόρων Αλεξανδρούπολης- Ορεστιάδας 1500-2000 άτομα. Σ αυτούς πρέπει να προστεθούν και όσοι άλλοι εισέρχονται σε άλλα σημεία των συνόρων με Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία. Ως γνωστόν η διαχείριση των συνόρων γίνεται πλέον από την Frontex (4). Μιλάμε για ανεξέλεγκτη επέλαση ανθρώπων από κάθε γεωγραφική κατεύθυνση: από αφρικανικά, ασιατικά και ανατολικοευρωπαϊκά κράτη. Ο πραγματικός αριθμός των λαθρο-μεταναστών στην χώρα μας είναι άγνωστος. Ανεπίσημα λέγεται, ότι μπορεί να είναι 3-4 εκατομμύρια (περίπου 400 μετανάστες ανά 1000 Έλληνες)! Η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο Hotspot, σε αποθήκη εκατομμυρίων πλέον λαθρο-μεταναστών,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...