Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Λεμπιδακη.



Καθοριστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο θρίλερ της απαγωγής του 54χρονου Κρητικού επιχειρηματία, καθώς ήδη έκλεισε το πέμπτο 24ωρο κράτησής του. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν «σφίγγες» ως προς την πορεία των χειρισμών που γίνονται, αφήνοντας να διαφανεί μια  συγκρατημένη αχτίδα φωτός. Η όλη αυτή αναμονή να είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρα, γνωρίζουν όμως ότι πρέπει να έχουν υπομονή.
Θεωρούν ότι χρονικά βρίσκονται σε κομβικό σημείο και πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα εκείνοι που κρατούν τον 54χρονο θα «ανοίξουν» τα χαρτιά τους ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωσή του.
Οι ενέργειες είναι μετρημένες και κανείς δε θέλει να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις στην διαδικασία.
Αναφορικά με την υπόθεση, υπάρχει αισιοδοξία πως ο 54χρονος θα επιστρέψει στην οικογένεια του και με γνώμονα αυτό γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες. 
Κανονικά από ανάλυση των αποτυπωμάτων από τα λάστιχα  των αυτοκινήτων η αστυνομία θα έπρεπε από μέρες να γνωρίζει τη μάρκα, το τύπο και την ηλικία των αυτοκινήτων που μετέφεραν τον κ.Λεμπιδάκη στο τελικό καταφύγιο των απαγωγέων του (όχι μόνο αυτά που κάηκαν για να χαθούν τα ίχνη).
Ένας έξυπνος απαγωγέας θα πρέπει, αφού πάει στο καταφύγιο του να αλλάξει τα παλαιά λάστιχα του αυτοκινήτου του με νέα και να κάψει τα παλιά. Η αστυνομία ρώτησε σε βουλκανιζατέρ της περιοχής; Στην εφορία έγινε έλεγχος σε αποδείξεις;
Η αστυνομία θα έπρεπε επίσης να πάρει τις πρώτες ώρες της απαγωγής σε κομβικά σημεία οδών, από τις οποίες θα υπήρχε η δυνατότητα διαφυγής. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Η αστυνομία λογικά επίσης θα πρέπει να ξέρει από ανάλυση των αποτυπωμάτων από τα παπούτσια  των δραστών τον αριθμό, το ύψος, το βάρος και την ηλικία των απαγωγέων.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ
Η τηλεφωνική επαφή με την οικογένεια λογικά θα πρέπει να γίνεται από την Αθήνα ή από μια άλλη μεγάλη πόλη εκτός Κρήτης.
Ένας μοντέρνος εγκληματίας γνωρίζει, ότι η θέση του κινητού του ευρίσκεται ακόμη και με κλειστό το σήμα του τηλεφώνου (με λειτουργία GPS ή όχι). Η αστυνομία το ξέρει; Το κόλπο με τα δύο κινητά το ξέρουν (πάρε με στο άλλο δεν σε ακούω καλά);
Φανταστείτε τον απαγωγέα να κουβαλάει μαζί με το θύμα ένα κλειστό μεταλλικό τενεκέ με το κινητό του μέσα, ώστε και κλειστό να μη δίνει σήμα...! Στη περίπτωση Λεμπιδάκη, μια συνεργασία "εξωθεσμικών" με ντόπιους γνώστες "προηγμένης" τεχνολογίας εννοείται

ΕΡΕΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Λογικά η αστυνομία θα πρέπει να έχει στήσει καρτέρι σε διάφορους δρόμους και να ψάχνει για συγκεκριμένα αμάξια. Αν υπήρχε ενημερωμένη και ποιοτική βάση δεδομένων για αυτοκίνητα τα πράγματα θα ήταν πιο απλά. Δεν ξέρουμε και αν μπορούν...
Θα πρέπει επίσης να ερευνώνται και θαλαμηγοί, από βάρκες και πάνω. Υπενθυμίζoυμε, ότι μετά τα 6 νμ το Λιμενικό δεν μπορεί να παρέμβει. Πώς να πιαστούν οι απαγωγείς ή οι πειρατές τσιγάρων, ναρκωτικών και καυσίμων;
Στα σύνορα μετά την αποπληρωμή των λύτρων (αν υπάρξει) θα υπάρχει ενημέρωση και έλεγχος; Θα μας πείτε "δεν υπάρχει κράτος" ή "εδώ δεν ξέρουμε ποιά είναι τα σύνορα" ή "εδώ οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα σε σπίτια και ξεχνάνε να ψάξουν στις ντουλάπες".

Το χειρότερο όλων που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν είναι από ότι ακούσαμε στην τηλεόραση από μάρτυρα του «τροχαίου» που έτυχε να περνούσε την ίδια στιγμή υπάρχει «οπτική αναγνώριση» των απαγωγέων από τον απαχθέντα, διότι όπως ειπώθηκε δεν φορούσαν κουκούλες. Αυτό σημαίνει ότι έχει δει τουλάχιστον δυο από τους δράστες.  
Εάν συνυπολογίσουμε και τα capital controls που δυσκολεύουν την όποια ανάληψη μετρητών ,η αίσια κατάληξη θα είναι πολύ μεγάλος άθλος της αστυνομίας. 


Την ενδιαφέρουσα μαρτυρία για το «τρακάρισμα» μπορείτε να την δείτε εδώ
 






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χωρις κουκουλες; Καλα.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...