Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Όχι ρε…τρύπες από πριτσίνια είναι.



Την είδηση μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα φορτηγό πλοίο, με σημαία Τουρκίας, που έπλεε στο Αιγαίο, προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού Λιμενικού. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούνται το τουρκικό δίκτυο NTV, το οποίο αναφέρει πως το ελληνικό Λιμενικό έριξε δεκάδες προειδοποιητικές βολές εναντίον του φορτηγού πλοίου, το οποίο έχει την ονομασία "ACT", ανοιχτά της Ρόδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο εβλήθη διότι δεν απάντησε σε επανειλημμένες κλήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής. "Το φορτηγό πλοίο πήρε φορτίο από το τουρκικό λιμάνι Iskenderun και κινείτο προς την κατεύθυνση του Izmit Bay, στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ενώ βρισκόταν στο Αιγαίο, το τουρκικό πλοίο προσεγγίστηκε από πλοία της ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία απαίτησαν να μπει στο λιμάνι της Ρόδου για να γίνει έλεγχος του εμπορεύματος.
Ο Τούρκος καπετάνιος φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις, κάτι που οδήγησε στο να ανοίξουν πυρ τα πλοία του ελληνικού Λιενικού", αναφέρει το rt.com.
Την ίδια ώρα, το sputniknews.com αναφέρει πως το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου βρήκε 36 τρύπες από σφαίρες στο "κέλυφος" του φορτηγού, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κατά πόσο υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό. Παράλληλα, η τουρκική έκδοση του sputnik δημοσιεύει και τις πρώτες φωτογραφίες από το τουρκικό πλοίο, στις οποίες φαίνονται καθαρά οι τρύπες.
Όμως το Τουρκικό φορτηγό πλοίο προερχόμενο από το τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας είχε φορτίο ναρκωτικών όπως αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών και δεν υπάκουσε στις εντολές σκάφους του ΛΣ για έλεγχο με αποτέλεσμα να δεχθεί καταιγισμό προειδοποιητικών βολών.
Το τουρκικό  ναρκόπλοιο εν συνεχεία κάλεσε την προστασία της τουρκικής Ακτοφυλακής η οποία απέστειλε αμέσως δύο περιπολικά και ένα σκάφος επίθεσης και κατάφυγε στην ασφάλεια του λιμένος της Μαρμαρίδας δεχόμενο καταιγιστικά πυρά  από το ελληνικό σκάφος.

 

Διάτρητη από σφαίρες η άτρακτος του AB-212ASW των Ιμίων αλλά κάποιοι μίλαγαν για πριτσίνια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...