Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Θα σας…εξαφανίσωμεν.





Η Ελλάδα δεν πάει μόνο στο …διάστημα, αλλά αποκτά και …πυραυλακάτους Stealth!

Eνα άκρως απόρρητο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για την απόκτηση χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) των πυραυλακάτων του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οπότε οι σχετικές πληροφορίες θεωρούνται πλέον αποδεσμεύσιμες. Tο πρόγραμμα αφορά την βαφή των πυραυλακάτων με ειδική απορροφητική στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα εχθρικά ραντάρ, βαφή, η οποία ταυτόχρονα είναι και παραλλαγής, έτσι ώστε σε συνδυασμό με το περιορισμένο οπτικό ίχνος που έχουν λόγω σχετικά μικρού μεγέθους τα συγκεκριμένα σκάφη η περίπτωση εντοπισμού τους καθίσταται μια δύσκολη υπόθεση.

Επίσης με τη νέα βαφή θα εκπέμπουν και χαμηλότερο θερμικό ίχνος. Αντίστοιχα δυσκολεύει σε σημαντικό βαθμό και ο εγκλωβισμός τους από εχθρικά βλήματα, ειδικά παλαιότερης τεχνολογίας, όπως σφεντόνες τόξα κ.α.

Οι σχετικές δοκιμές γίνονται επί της πυραυλάκατου ΣΤΑΡΑΚΗΣ (Ρ29) και όταν ολοκληρωθούν η βαφή αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλα πλοία της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών. Από την στιγμή που επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα όλες οι ελληνικές πυραυλάκατοι θα βαφτούν με το ίδιο χρώμα, το οποίο είναι προϊόν ανάπτυξης ελληνικής εταιρείας και πολλά υποσχόμενο για διάφορες εφαρμογές.

Το ανέκδοτο ότι οι πυραυλάκατοι γίνονται stealth με βαφή είναι πρωτότυπη μαλακία διεθνώς. Πρόκειται για σκάνδαλο, όπως αυτό των ηλικίας μισού αιώνα Orion.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εδωσε διαταγη ο πανος χικ να τις σκουπισουν με AJAX. Τις κανει αορατες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...