Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Στο σκαμνί ο Πολακισμός.


163 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η εισήγηση αφορούσε την διαβίβαση δύο δικογραφιών. Η πρώτη αφορά την καταγραφή της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή. Στην πρώτη περίπτωση, υπέρ της άρσης ασυλίας του Π. Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13. Από την άλλη, στη δεύτερη περίπτωση υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και «παρών» ένας. Η ομιλία του Παύλου Πολάκη περιελάμβανε μαντινάδες, δηλώσεις «εθνικοαπελευθερωτικού» περιεχόμενου, βολές και ύβρεις κατά των κ. Πουλή και Στουρνάρα και των συζύγων τους και επίκληση για ακόμα μια φορά του νόμο περί ευθύνης υπουργών. 
Ο  Πολάκης επέμεινε ότι η υπόθεση του πρέπει να αντιμετωπιστεί με το άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί η αντιδικία του με τον κύριο Στουρνάρα και τον κ.Πουλή είναι πολιτική και όχι προσωπική.«Στα πλαίσια των υπουργικών μου καθηκόντων αποκάλυψα αυτές τις βρωμιές και με αυτούς έχω πολιτική αντιδικία και όχι προσωπική αντιδικία γιαυτό ζητάω να πάω με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».
Ο Πολάκης προκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να τον στείλει στη φυλακή λέγοντας πως δεν φοβάται, θα μείνει όρθιος, δεν θα υποκύψει και είναι πολύ ψηλά για να τον φτάσουν και να το δουν.«Προσπαθείτε να με υποτιμήσετε, να μη χαμηλώσετε, να με φθείρετε. Όμως θα κάνετε μια τρύπα στο νερό, είμαι πολύ ψηλά πάρα πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε.

 Επανέλαβε τις γνωστές κατηγορίες κατά του κ.Πουλή όσον αφορά την δράση του στο ΚΕΛΠΝΟ ενώ κατηγόρησε για ακόμα μια φορά τον Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση που κράτησε ως κεντρικός τραπεζίτης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. «Που είναι τώρα, που χώνεται δεν μιλάει καθόλου. Φαντάσου τι λεφτά σας αφήσαμε. Αυτά που δίνετε για τον ΕΝΦΙΑ δεν εκτροχιάζουν τη χώρα, τώρα θα κάνει εισήγηση για να αρθούν τα capital controls, τώρα η Ελλάδα έχει μπει στα πράσινα λιβάδια και τρέχουμε με ξέπλεκες κοτσίδες. Η γυναίκα του έχει πάρει παράνομα λεφτά από το ΚΕΛΠΝΟ. Η Στουρνάρενα». Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Πολάκη γιατί έγραψε ανάρτηση στο facebook κατά του κ.Πουλή
«Η ανάρτηση που έγραψα σκάσε Πουλή και πες πόσα πήρες ήταν γιατί νευρίασα. Γι’ αυτό του είπα το σκάσε γιατί ξέρω τι έχει κάνει δεν του το είπα γιατί θέλω να μοιράσουμε τα χωράφια του παππού μας γιατί έχουμε οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ μας.»

Ο  Πολάκης έκλεισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την σημερινή διαδικασία ως αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του υπό την έννοια της ηθικής σπίλωσης, της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας και πριν κατέβει από το βήμα είπε δύο μαντινάδες. «Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να ‘ναι. Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και της τιμής το χρέος θα στέκω για να πολεμώ κι ας είμαι ο τελευταίος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...