Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Κληρώνει τον δεκαπενταύγουστο.



Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας, TPAO, έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού ναυτικού για να διεξάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και στον 29ο μεσημβρινό, ξεκινάει δηλαδή από τα νότια της Ρόδου και φτάνει πέρα από το Καστελόριζο, μετά τις 15 Αυγούστου.
Όμως δεν ξέρουμε ποια είναι τα επίσημα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας ούτε οι ΕΔ μπορούν να λειτουργήσουν ούτε τίποτα. Στα ΜΜΕ θα βγάζει ο καθένας ένα χάρτη και θα λέει ότι θέλει.

Για ποιες κόκκινες γραμμές επομένως μιλάει η Ελληνική κυβέρνηση είναι απορίας άξιον αφού χάρτης της ΑΟΖ, που δεν είναι απαραίτητο να σταλεί στον ΟΗΕ (λόγω μειοδοσίας), δεν υπάρχει. Και γιατί μας μιλάνε μόνο για υφαλοκρηπίδα στην Καθημερινή παίζοντας το παιγνίδι της Τουρκίας και όχι για ΑΟΖ;
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο και με την Αίγυπτο; πώς καθορίζεται  κατά την Ελληνική κυβέρνηση επίσημα και ποιά είναι η επίσημη άποψη για την Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Ερωτηθείς ο Δενδιας - Ροτσιλντ  για τα πρώτα συμπεράσματα από τις επαφές που είχε στο Ισραηλ , σημείωσε: «Σε διμερές επίπεδο, οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς: πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά, σε θέματα καινοτομίας. Επίσης είναι σημαντικές στο τριμερές επίπεδο. Ελλάς – Κύπρος – Ισραήλ, το οποίο εμείς προσπαθούμε να διευρύνουμε, να γίνει 3 + 1, δηλαδή μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ορισμένα θέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...