Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Το΄πε – το΄πε ο Πα....παγάλος


Με μία δήλωση - εντολή προς Φαρισσαίους ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επανέρχεται μετά τις περίφημες δηλώσεις του για «win-win» συμφωνίες με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως «Οι μόνες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα χωρίς αμφισβήτηση, για έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εν προκειμένω, είναι το Ιόνιο και η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης»!
Ουσιαστικά αφήνει υπό ελληνική κυριαρχία μόνο το Ιόνιο και την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, ούτε καν οι αδειοδοτημένες από την Αθήνα περιοχές νότια της Κρήτης (χάρτης) ή το Αιγαίο!
Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του έγινε «για τα προβλήματα που αφορούν την εκμετάλλευση της ενέργειας γύρω από ορισμένα ελληνικά νησιά που πηγάζουν και από την έλλειψη διευθέτησης θαλάσσιων ζωνών αλλά και την στάση γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία», απάντησε:
«Κανείς δεν αμφισβητεί τη θάλασσα δυτικά της Κρήτης, ή του Ιονίου. Είναι πραγματικά εντελώς διαφορετικά πράγματα» (σ.σ.: σε σχέση με τις άλλες περιοχές ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κρήτης που θέλει να κάνει έρευνες η Ελλάδα)!
Δηλαδή μόνο σε αυτές τις περιοχές μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα σε έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, γιατί «αυτές οι περιοχές δεν αμφισβητούνται».
Οι δηλώσεις του εκφράζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και συνάδουν με την εξωφρενική θέση της Άγκυρας ότι η τουρκική ΑΟΖ ξεκινά από τις νοτιοδυτικές τουρκικές ακτές και φτάνει μέχρι την Λιβύη περιλαμβάνοντας και την θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Εξάλλου το στίγμα της νέας κυβέρνησης το έδωσε  και ο Δένδιας – Ρότσιλντ  από τις ΗΠΑ μιλώντας στο Bloomberg  για συνεκμετάλλευση σε τουρισμό και κοιτάσματα σε Αιγαίο και Μεσόγειο με τη Τουρκία, αν η Τουρκία σταματήσει τις εξορύξεις στη Κυπριακή ΑΟΖ όπως μπορείτε να δείτε εδώ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΙΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ . Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΚΕΛΑ .......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...