Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Θα μας φιλάτε μέχρι και τα ....




Με τις 158 έδρες που κέρδισε τώρα η ΝΔ, μπορεί, με την σύμπραξη των 22 εδρών του ΚΙΝΑΛ, να επιλύσει δύο βασικά ζητήματα: Της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αμέσως επόμενες εκλογές. 
Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαιτούνται 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία, αριθμός που είναι το άθροισμα των εδρών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.
Αλλά ο «μαγικός» αριθμός 180, δηλαδή τα 3/5 των εδρών του Κοινοβουλίου, δεν «σώζει» μόνο την προεδρική εκλογή. Είναι πολύτιμος και για να καταργηθεί ο νόμος της απλής αναλογικής άμεσα, δηλαδή από τις επόμενες κι όλας εκλογές!
Αν είχε εισέλθει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στη Βουλή θα έχανε 4-5 έδρες και πιθανόν να έχανε και 1 έδρα το ΚΙΝΑΛ. Αρα η συνολική δύναμη των δύο κομμάτων θα μειωνόταν στις 174-176 έδρες πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς την συναίνεση κι ενός τρίτου κόμματος (ποιο;) δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοιες αλλαγές. Αρα η «έξωση» του εθνικιστικού κόμματος από τη Βουλή έχει κρίσιμη σημασία για την βιωσιμότητα όχι μόνο της νυν κυβέρνησης, αλλά και την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Το 0,07% που έλειψε από την ΧΑ για να μπει στη Βουλή αλλάζει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί τουρλού τουρλού , τα εβραϊκά κόμματα που παριστάνουν τα ...ελληνικά .....
Εβραιοσιωνοταλμουδιστες την πουτσήσατε . Τον πούλο από την Ελλάδα και γρήγορα ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...