Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Βελόπουλος ο....Πεντακαθαρίδης.


Πρέπει να είσαι πολύ αυτοκαταστροφικός για να ψηφίσεις ...Βελόπουλο.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ασχολούνται όλοι δημοσιογραφικά με την έκπληξη των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019, που ήταν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση»! Ακόμη δε περισσότερο, οδεύοντας προς τις εθνικές εκλογές της 7 ης Ιουλίου 2019!

Σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ένα πολύ ενημερωμένο «αφιέρωμα» στον ευρωβουλευτή πλέον, Κυριάκο Βελόπουλο, στην διαδικτυακή πλατφόρμα HuffPost. GR! Σε ένα άρθρο του Γιάννη Ξένου, από όπου αντλώ αρκετές από τις αναφορές του:
«Μια από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης , με 4,14% και εκλέγει με άνεση έναν ευρωβουλευτή, τον επικεφαλής της,   Κυριάκο Βελόπουλο. Το κόμμα του στην Βόρεια Ελλάδα σε πολλούς νομούς βγήκε τέταρτο (Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Έβρο), τρίτο στις Σέρρες και σε πολλούς άλλους πέμπτο (Κιλκίς, Ημαθία, Β Θεσσαλονίκης, Β Δυτικής Αττικής, Α Θεσσαλονίκης, Κορινθίας και Χαλκιδικής) με ποσοστά παντού από 5% έως 7,78%, το ανώτερο στις Σέρρες. Η Ελληνική Λύση είναι προφανές ότι έλαβε από την Βόρεια Ελλάδα την ψήφο διαμαρτυρίας όσων τοποθετούνται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ . Η δεύτερη δεξαμενή που άντλησε ψήφους είναι η Χρυσή Αυγή ...
Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Βελόπουλου ...
Αλλά τα φώτα την επαύριον των εκλογών στον χώρο της ακροδεξιάς ή καλύτερα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι στραμμένα στον Κυριάκο Βελόπουλο . Ο Κ. Βελόπουλος έχει συμπληρώσει είκοσι χρόνια στα δημόσια πράγματα. Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 με εκπομπές για τα εθνικά θέματα και τηλεπωλήσεις στη Θεσσαλονίκη , στα πρότυπα των Αμερικανών τήλε-ευαγγελιστών. Ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε γνωστός με τις γιορτές για τον Μέγα Αλέξανδρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας . Το 2004 ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έδωσε πανελλαδική προβολή, αφού ήταν μεταξύ των τηλεπωλητών (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κ.ά.) που ενέταξε στο ΛΑΟΣ ...
Το 2007 εκλέχτηκε με τον ΛΑΟΣ βουλευτής στη Β Θεσσαλονίκης και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Τον Μάιο του 2010 ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2011, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, ενώ στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου , ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, απείχε από την ψηφοφορία. Τον Μάιο του 2012, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον ΛΑΟΣ   μαζί με άλλους βουλευτές (Αθ. Πλεύρης, Γ. Ανατολάκης κ.ά.). Ο Γ. Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή τον είχε αποκαλέσει «ρουφιάνο του κόμματος». Προσχώρησε στη ΝΔ και τη στήριξε στις εκλογές του 2012 ...
Μεγάλες σκοτούρες για τον Κυριάκο Βελόπουλο ...
Το 2012 ο Κ. Βελόπουλος είχε μεγαλύτερες σκοτούρες από το αν η κυβέρνηση Παπαδήμου θα περνούσε από τη Βουλή το «μνημόνιο 2», ή αν θα επιβίωνε πολιτικά ο ΛΑΟΣ. Τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθηκαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα άτομα (επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών κ.ά.) ως εμπλεκόμενα σε τέσσερα κυκλώματα εκβιαστών και τοκογλυφίας, που δρούσαν πάνω από δέκα χρόνια.
Εν τέλει, από όλους αυτούς, ένοχος κρίθηκε (τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο) μόνο   ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης για υποθέσεις τοκογλυφίας ...
Ο Μ. Καραμπέρης, εκτός από πολύ γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας της Θεσσαλονίκης , αλλά και με τα κτηματομεσιτικά, είχε εμπλακεί με την πολιτική. Στις περιφερειακές εκλογές του 2009, ο Κ. Βελόπουλος κατέβηκε με το χρίσμα του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ψηφοδέλτιό του ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο Μ . Καραμπέρης. Στον συνδυασμό ο Κ. Βελόπουλος είχε δώσει τον ταιριαστό τίτλο: «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις», και κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του , είχε πει για τον Μ. Καραμπέρη:
«Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους Βορειοελλαδίτες . Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν . Εμείς επιλέξαμε προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες ...»!
Ο Γ. Καρατζαφέρης, στην έκρηξη του κατά του Βελόπουλου όταν έφυγε από το κόμμα του , δήλωσε στην εκπομπή του ότι κράτησε τον αχάριστο στο κόμμα του , παρά την εμπλοκή του με τον Καραμπέρη. Αλλά περασμένα ξεχασμένα ... »!
Δημοσίευμα αναφέρει πώς έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση ο Κυριάκος Βελόπουλος ? Αληθεύει?
Μετά τις ευρωεκλογές και το απόλυτα επιτυχές αποτέλεσμα του κόμματος «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος», ο κ. Βελόπουλος σε παρουσίασή του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μιλώντας για τα ψηφοδέλτια του κόμματός του στις εθνικές εκλογές , είπε μεταξύ των άλλων:
«Έχουμε 1000 αιτήσεις υποψηφίων, μετά το 4,2% στις ευρωεκλογές, λογικό είναι, αλλά εξ» αυτών οι 400 θα κατέβουν, αναγκαστικά, δεν γίνεται να κατέβουν όλοι»! Υπογραμμίζοντας Ο κ. Βελόπουλος ότι:
«Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιος στα ψηφοδέλτια είναι το λευκό ποινικό του μητρώο»!
Όταν διαβάσαμε αυτήν τη δήλωσή του, θυμηθήκαμε μια παλαιά δημοσίευση όπου φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Βελόπουλος με την ελληνική δικαιοσύνη! Η οποία αναφορά γινόταν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Ixnos. blogspot. com!
Και από αυτήν την δημοσίευση αντλούμε το παρακάτω απόσπασμα, μιας εκτενούς δημοσίευσης:
«... Σύμφωνα με την απόφαση 1375-1376 / 99 του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤV Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζαρκάδας κατήγγειλε ότι ο Βελόπουλος, ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής κοινωνικής εκπομπής, ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 1.440.000 δραχμών από τις διαφημίσεις που έμπαιναν στο κανάλι. Κατά τη διαδικασία της δίκης αποδείχτηκε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος , ενώ είχε συμφωνήσει ότι το 60% των διαφημίσεων θα δίνει στον ιδιοκτήτη του και το 40% θα το κρατάει αυτός, εισέπραξε 2.400.000 δραχμές και δεν απέδωσε τις 1.440.000 δραχμές ....
... Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση . Εν συνεχεία, ο τότε πολιτευτής προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αλλά το ανώτατο δικαστήριο, με την υπ»αριθμόν 325/2000 απόφασή του, απέρριψε την από 24 Μαΐου αίτησή του και η ποινή παρέμεινε ...»!
Τα δημόσια πρόσωπα και δη εκλεγμένα οφείλουν να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ...
Επαναφέροντας στη μνήμη μας αυτό το δημοσίευμα, χωρίς να μπορούμε να διασταυρώσουμε τα όσα αναφέρει το εν λόγω blog και γι αυτό κρατάμε αποστάσεις από όσα αναφέρονται σε αυτό για τον ευρωβουλευτή σήμερα , Κυριάκο Βελόπουλο, αναζητήσαμε την απόφαση του Αρείου Πάγου (325/2000) και στην οποία αναφέρεται στο τέλος της, πως για τους λόγους αυτούς (διατυπώνονται στην απόφαση που έχουμε στα χέρια μας):
Απορρίπτει την από 24 Μαΐου 1999 αίτηση του Κ.Ι.Β. κατοίκου Θεσσαλονίκης για αναίρεση της αποφάσεως 1375-1376 / 1999 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης και καταδικάζει τον αναιρεσείοντα και στα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται ...
Ως εκ τούτων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται στον Κυριάκο Βελόπουλο , αφού σε αυτήν λόγω των προσωπικών δεδομένων υπάρχει αναφορά μόνο σε Κ.Ι.Β.
Ωστόσο, αν παρ ελπίδα η τελεσίδικη αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου για κατ εξακολούθηση υπεξαίρεση του Κ.Ι.Β. έχει κάποια, οποιαδήποτε, ή καμιά απολύτως σχέση με τον ευρωβουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο , νομίζουμε πως θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ευρωβουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος , από τη στιγμή που είναι δημόσιο πρόσωπο και δη εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό , προς γνώση των Ελλήνων ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου 2019, όπου μετέχει εκ νέου το κόμμα «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος»!
Άλλωστε και ο Ποινικός Κώδικας άρθρο Το 367, μας παρέχει το δικαίωμα να προβαίνουμε σε έλεγχο προς ενημέρωση της Κοινής Γνώμης , στο πλαίσιο του δικαιολογημένου δημοσίου ενδιαφέροντος ...
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
Η Ε.Ω. επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη και του έθεσε το ερώτημα αν γνώριζε κάτι παραπάνω για την όλη υπόθεση. Ο κ. Μυλωνάκης απάντησε πως πρόκειται για πολύ παλιά απόφαση και δεν ξέρει κάτι περισσότερο.
Εμείς πάντως θα δημοσιεύσουμε αυτούσια οποιαδήποτε απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου, σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Του Ειδικού Συνεργάτη της Ελεύθερης Ώρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...