Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Με χαζοΚούλη πρωκτοθυπουργό δεν μπορείς να προβλέψεις ..ΤΙΠΟΤΑ.


Την μεγάλη έξοδο των τουρκικών πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση ανατολικά της Κρήτης, στην ΑΟΖ που αυθαίρετα έχει καθορίσει η Τουρκία πως είναι δίκια της και παράλληλα την έναρξη πτήσης εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο, αναγγέλλει σημερινό δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας Hürriyet.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις ότι η Τουρκία θα βιαστεί να τραβήξει το σχοινί στα άκρα και θα επιταχύνει τις κινήσεις της, καθώς διαγράφεται ο κίνδυνος της κατάρρευσης της κυβέρνησης της Τρίπολης με την οποία υπέγραψε το γνωστό μνημόνιο περί ΑΟΖ, θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένες καταστάσεις.
Εκείνο το οποίο τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα, που σίγουρα αντανακλά κυβερνητικές πηγές, είναι ότι σημαντικό ρόλο από εδώ και περά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο θα παίξουν τα τουρκικά Drones από την μεγάλη βάση που δημιουργείται στην κατεχόμενη Κύπρο και στο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου, ή Geçitkale.
Όπως φαίνεται η Αθήνα, πιο γρήγορα από ότι υπολογίζουν κάποιοι αιθεροβάμονες, θα βρεθεί προ πολύ δύσκολων και κρίσιμων επιλογών που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία.
Αν δείξουμε πως δειλιάζουμε, αυτό θα είναι το τέλος της πολιτικής και εθνικής προδοσίας.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν η Άγκυρα αποστείλει ερευνητικό πλοίο, συνοδευόμενο από πολεμικές φρεγάτες, όπως το συνηθίζει, νοτίως της Κρήτης, σε περιοχή που επιχειρεί να "γκριζάρε" μέσω της συμφωνίας της με την κυβέρνηση της Λιβύης. Το στοίχημα είναι βεβαίως να αποτραπεί μια τέτοια ενέργεια, ωστόσο το ερώτημα εάν αρκεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης ένας "Νικηφόρος Φωκάς" δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί, με την Αθήνα να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
Κατ’ αρχήν, ποιος είναι ο "Νικηφόρος Φωκάς". Πρόκειται για φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που στις 18 Οκτωβρίου 2018, αντιμετώπισε στο Καστελόριζο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός", όταν αυτό επεδίωξε να μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για έρευνες αναγκάζοντας το να αποχωρήσει.. Το βέβαιον είναι πως εάν η Άγκυρα στείλει ερευνητικό πλοίο νοτίως της Κρήτης θα είναι πολύ σοβαρή και δύσκολα θα τηρήσει τη στάση του «Μπαρμπαρός» στο Καστελόριζο.

Κάτι γνωρίζει, και κάτι έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι με τους Τουρκαλάδες.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΦΑΜΙΛΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΙ 13 ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ . Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΑΡΩΓΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ . ΣΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΤΣΙΣΕΙ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΊ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...