Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Πάντως είμαστε Εθνικά υπερήφανοι....βεβαίως βεβαίως.

1 εκ. τόνοι φαγητού στα σκουπίδια ετησίως από τα ελληνικά νοικοκυριά!

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν πάνω από 1.000.000 τόνους τροφίμων, τα μισά εκ των οποίων θα μπορούσαν με ασφάλεια να καταναλωθούν και όχι να καταλήξουν στα σκουπίδια.
• Κάθε πολίτης στην Ελλάδα, πετά κάθε χρόνο 98,2 κιλά τροφίμων από το νοικοκυριό του.
• Για μια τετραμελή οικογένεια, η σπατάλη ανέρχεται στα 392,8 κιλά τροφίμων ετησίως. Από αυτές τις ποσότητες, σχεδόν οι μισές θα μπορούσαν να καταναλωθούν και να μην πεταχτούν στα σκουπίδια.
• Για κάθε γραμμάριο λαχανικών, φρούτων, κρέατος, ψαριών, αβγών, γαλακτοκομικών, ζυμαρικών και άλλων τροφίμων που πετάχτηκε, σπαταλήθηκαν πολύτιμοι φυσικοί πόροι, και εκλύθηκαν σημαντικές ποσότητες αερίων θερμοκηπίου χωρίς κανένα αντίκρισμα.

 

Στοιχεία-σοκ από την Eurostat:1 στα 3 Ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς μέλλον! - 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε!

Συνολικά 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει. 

Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Παράλληλα, 300.000 παιδιά στερούνται τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητα τους, με το 9,2% των παιδιών, να μένουν σε σπίτια που όλοι είναι άνεργοι!

Μια χώρα πτωχευμένη και χωρίς μέλλον, σε δημογραφική και οικονομική κρίση μόνιμα! Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται για την εθνική τραγωδία; Και γι'αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει; Ή μάλλον ποιος θα πρωτοπληρώσει, γιατί στην ουρά της... κολάσεως περιμένουν πολλοί από τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα την τελευταία 12ετία,.,

 


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ψοφησουμε της πεινας,Δεν πειράζει...έχουμε δημοκρατία...σε λίγο θα γιορτάσουμε και την 17 Νοέμβρη,Που μας έφερε τον Ιωαννίδη και όλα τα πολιτικά τρωκτικά της μεταπολυκλεψης...

Ανώνυμος είπε...

Υστερα μου λενε για Σκλαβενιτη, πηγα σημερα, κρεατα 4 ευρω η σπαλα χωρις οστο, αντε βρες την! Δεεεν υπηρχε, μονο το ταμπελακι! 5,50 ευρω το κιλο μπριζολες για να παρω χοιρινο Ολλανδιας και θα το πληρωσω πεντε και πανω. Ναι καλα, τα ζυμαρικα του απο 0,44 στα 0,48 ενταξει λες δε γαμιεται. Τυροκομικα; Αλλαντικα; Γαλακτοκομικα;
Που; με τι; με αρχιδιες φραγκα; Να πληρωσω τις διαφημιστικες καμπανιες του Ολυμπου και της Δωδωνης; Το βουτυρο 3,30; Τα τυροπιτακια Μαρατα 2 ευρω;
Πηρα 3 πακετα πιτες για σουβλακια 1,09 εγραφε το ταμπελακι, Καραμολεγκος ξερω τι σκατα εγραφε αγαποπιτες κατι τετοιες μαλακιες εγραφε. Το κοιταγα λεω αποκλειεται να ειναι τοσο φθηνες του Καραμαλακα. Τις πηρα, γυρναω σπιτι, 1,60 το πακετο! Επι τρια πακετα; 1,5 ευρω μεσα ο μαλακας, εγω!
Πληρωσα συνολικα 27 ευρω χωρις να παρω κρεατογαλακτομικα σαλαμια βουτυρα κλπ.
Παω στους κωλογερμαναραδες, χαλασα 38 ευρω, υπολογιζα παραπανω οτι θα πληρωνα οποτε εκανα παυση αγορας. Δυο γιαουρτια Γαλπο του κιλου 1,39 το ενα νομιζω, 3 βουτυρα αγελαδος 1,29 το ενα, τυροπιτακια 1 κιλο 1 ευρω, τα ζυμαρικα του απο 0,41 τα πηγε και αυτος ο πουστης 0,47.
Δυο γαλατα του λιτρου 0,67 το ενα, πηρα τα γαλακτοκομικα μου τα αλλαντικα μου τα κερατα μου τις μπυρες μου 1,33 το λιτρο, ε αντε γαμησου ρε Σκλαβενιτη στην τελικη, δεν παιζει μια ρε μαλακες δεν το εχετε καταλαβει;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...