Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Δεν μας τα λένε καλά οι...ανατολικο-δυτικοί.

 

Η Κίνα ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο που όπως φαίνεται θα επηρεάσει τις ΗΠΑ την Ταϊβάν, την Αυστραλία την Ινδία και την Ιαπωνία. 156 κινέζικα πολεμικά αεροσκάφη έχουν πετάξει πάνω από την Ταϊβάν από την Παρασκευή.

Η Κίνα προειδοποιεί με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή», στέλνοντας παράλληλα δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν. Άρθρο της κρατικής εφημερίδας Global Times αναφέρει ότι η «συμπαιγνία» μεταξύ των ΗΠΑ και Ταϊβάν είναι τόσο «τολμηρή» που η κατάσταση «έχει σχεδόν ξεφύγει από κάθε περιθώριο ελιγμών, ξεπερνώντας τα όρια της απλής αντιπαράθεσης». Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο λαός της Κίνας είναι έτοιμος να υποστηρίξει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, η οποία στηρίζει την Ταϊβάν, προειδοποιώντας το νησιωτικό έθνος για «παιχνίδι με τη φωτιά».

Η Ταϊβάν προέτρεψε την Κίνα και τον πρόεδρο Xi Jinping να σταματήσει τις «προληπτικές ενέργειες» αφότου σχεδόν 150 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της από την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων 56 αεροσκαφών τη Δευτέρα, σε μία δραματική αύξηση της επιθετικότητας. Η πρόεδρος Tsai Ing-wen δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι «θα κάνει ό,τι χρειάζεται» για να προστατεύσει την Ταϊβάν από εισβολή, ενώ ανέφερε ότι χωρίς βοήθεια από τους συμμάχους της χώρας ο αυταρχισμός έχει το πάνω χέρι, ακόμα και πάνω από τη δημοκρατία».

Την ίδια στιγμή, το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth εμφανίζεται σε εικόνες να πλέει στη θάλασσα των Φιλιππίνων στα πλαίσια κοινής άσκησης με δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, το USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson αλλά και το ιαπωνικό αντιτορπιλικό JS Ise. Η αρμάδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης πλήθος πολεμικών πλοίων από έξι διαφορετικές χώρες, πήρε μέρος στις ασκήσεις το Σαββατοκύριακο εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων.

Οι διελεύσεις της αρμάδας στο Στενό της Ταϊβάν σε συνδυασμό με το νέο αμυντικό σύμφωνο Aukus έχουν εξοργίσει το Πεκίνο και έχουν προκαλέσει μεγάλη αύξηση της έντασης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έχει περιγράψει την κατάληψη της αυτοδιοικούμενης δημοκρατίας της Ταϊβάν ως «αναπόφευκτη», με το Πεκίνο να έχει αυξήσει την πίεση στην Tsai Ing-wen από τότε που εξελέγη το 2016, έχοντας όμως η ίδια λαϊκή εντολή για «ανεξάρτητη» Ταϊβάν.

Σε ένα άλλο ακόμα δημοσίευμα των κινέζικων Global Times τη Δευτέρα, άρθρο ρωτούσε «αν η Αυστραλία είναι πρόθυμη να συνοδεύσει την Ταϊβάν προκειμένου να γίνει τροφή… πυροβόλων», έπειτα από την κίνηση του υπουργού Εξωτερικών της Ταϊβάν να ζητήσει βοήθεια για την προετοιμασία της άμυνας της. Η Αυστραλία δέχεται την κινεζική οργή τις τελευταίες εβδομάδες αφού υπέγραψε μια νέα συμμαχία με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, την Aukus. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο συμφώνησαν να μοιραστούν την πυρηνική τεχνολογία υποβρυχίων με την Καμπέρα.

Το Πεκίνο έχει εξοργιστεί από τη συγκεκριμένη κίνηση γιατί θα αλλάξει δραματικά το ισοζύγιο ισχύος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση -Κίνα: «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»

 

Μια δολοφονία στην Κύπρο μπορεί να είναι η αφορμή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου


Τούρκος πρώην επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών: “Τα προβλήματα Ελλάδος-Τουρκίας λύνονται μόνο με πόλεμο”


Τούρκος απόστρατος: Οι Δυτικοί ξαμολάνε τα σκυλιά (Έλληνες) εναντίον μας – «Αναπόφευκτη η σύγκρουση»


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...