Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

O αντιεξουσιαστής το βατράχι και ο πορτιέρης

Στη σύλληψη πρώην ηγετικού στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και γνωστού αντιεξουσιαστή  Χρήστου Τσάκαλου, προχώρησε η ΕΛΑΣ για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων, που έχει εκτίσει στο παρελθόν και ποινή φυλάκισης, αφού είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην οργάνωση, συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικών. Είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.  H μυστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα. Το ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε σε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ.

Επίσης, διατηρούσε σχέσεις με τον αποκαλούμενο «Ράμπο» και γνωστό οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού, Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό από μέλη εγκληματικής οργάνωσης ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο Τσάκαλος είχε συγκεντρώσει ποινές κάθειρξης πάνω από 70 χρόνια . Έπειτα από συγχωνεύσεις οι εν λόγω ποινές μετατράπηκαν σε 20 χρόνια προς έκτιση. Κανωντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου  αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του.

 

Εκτός όμως από τον αντιεξουσιαστή, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ακόμα τρεις συλλήψεις. Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια. Πρόκειται για δύο αδέρφια, ο ένας εκ των οποίων ανήκει στην ΟΥΚ του Λιμενικού, ο δεύτερος εργάζεται ως πορτιέρης σε μπαρ της Αθήνας και ο τέταρτος συλληφθέντα, έγινε γνωστό ότι είχε ποινικό μητρώο.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται – κατά περίπτωση- για αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

 

Χρήστος Τσάκαλος: «Δεν μετανιώνω για τίποτα…»


Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την Greek Mafia και η σύλληψη πρώην στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς»

 

“Πυρήνες της Φωτιάς”: Οι σχέσεις του πρώην στελέχους με τη Greek Mafia και η συνεργασία με δύο ΟΥΚάδες

 

Γιατί ήθελε τα εκρηκτικά; Ετοίμαζε «χτύπημα» για λογαριασμό ανθρώπων της νύχτας;

 

Δολοφονία Χ.Γιαλιά: Ερευνάται η σχέση με την εκτέλεση Β.Ζαμπούνη – Είχε Αλβανούς σωματοφύλακες

 

 Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που συνελήφθη για ναρκωτικά: Η ακριβή ταρίφα και ο τηλεφωνικός εκβιασμός

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...