Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Στους κερδισμένους Ούρσουλα, Μελόνι.

Τις λίστες με τους νικητές και τους χαμένους των Ευρωεκλογών 2024 συνέταξε το Politico μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής.

Ενώ η δεξιά κέρδισε δύναμη, οι πράσινοι και οι φιλελεύθεροι είχαν μια δύσκολη νύχτα. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε τέτοιο χτύπημα που διέλυσε αμέσως το εθνικό κοινοβούλιο και προκήρυξε νέες εκλογές.Το Politico σε δημοσίευμά του δημιούργησε δύο λίστες με τους κερδισμένους και τους χαμένους των Ευρωεκλογών. Στην πρώτη συμπεριλαμβάνει την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, την Τζόρτζια Μελόνι και την ακροδεξιά, ενώ στους χαμένους τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Όλαφ Σολτς και τους Πράσινους.

Οι κερδισμένοι των Ευρωεκλογών 2024

 

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέκυψε από την ψηφοφορία της Κυριακής με έναν πιθανό συνασπισμό Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων και το δικό της κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Μαζί, αυτές οι τρεις ομάδες - που την υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της - αναμένεται να έχουν περίπου 407 ψήφους στο κοινοβούλιο. Αν και χρειάζεται μόνο 361 ψήφους για να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, το ενδεχόμενο αποστασιών σημαίνει ότι η νίκη της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Θα χρειαστεί επίσης την υποστήριξη των εθνικών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.Ωστόσο, το ΕΛΚ είναι σε καλή θέση για να την προωθήσει. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αρχηγός του ΕΛΚ, κάλεσε τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο Μακρόν να στηρίξουν τη Φον ντερ Λάιεν για άλλα πέντε χρόνια. Το ΕΛΚ κέρδισε στη Γερμανία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, την Κύπρο, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Κροατία και την Ελλάδα. Πήραν επίσης έξι έδρες στην Ολλανδία, ξεπερνώντας τις προσδοκίες

 

Η Τζόρτζια Μελόνι

 

Η Ιταλίδα ηγέτης της δεξιάς κέρδισε τις εκλογές στην Ιταλία, με μεγάλο προβάδισμα από τους αντιπάλους της. Αυτό την κάνει, μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ της Πολωνίας, μία από τους λίγους ηγέτες μιας μεγάλης χώρας της ΕΕ που επιστρέφει στο σπίτι με μια νίκη. Φαίνεται να έχει βελτιώσει το μερίδιό της στις ψήφους σε σύγκριση με τις εκλογές του 2022.

 

Η ακροδεξιά

 

Η νίκη της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν ήταν η μεγάλη είδηση της βραδιάς, αφού η ισχυρή της απόδοσή ώθησε τον Μακρόν να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει νέες εκλογές. Τα ακροδεξιά κόμματα ήρθαν επίσης πρώτα στην Αυστρία, ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση στην Ολλανδία και στη δεύτερη θέση στη Γερμανία και τη Ρουμανία. Το Reconquest της Γάλλου Ερίκ Ζεμούρ μπήκε επίσης στο Κοινοβούλιο.


Μόνο στη Σκανδιναβία έπεσε το ποσοστό της ακροδεξιάς...

 

Αυτά είναι τα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη με τα μεγαλύτερα ποσοστά στις χώρες τους στις Ευρωεκλογές

 

Παραιτείται ο Πρωθυπουργός του Βελγίου ηττήθηκε το φιλελεύθερο κόμμα του από το εθνικιστικό φλαμανδικό αποσχιστικό N-VA! Διαλύεται απόψε εκτός από την ΕΕ και το Βέλγιο!

 

Ο Μακρόν μετά τη νίκη της Λεπέν διαλύει τη Βουλή κι ανακοινώνει εκλογές για 30 Ιούνη. Διαλύεται η ΕΕ … ! Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου και Αποκάλυψης μαζί για Μακρόν η Λεπέν πήρε διπλασιο ποσοστό. ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ..Στη Γαλλία ΚΑΙΝΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ.. ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...