Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΑΛΑΒΑΝΟΣ σχεδόν μόνος εναντίον της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ στην Κρήτη








Για το αεροδρόμιο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, "θεωρούμε αναγκαίο να γίνει άμεσα η μελέτη, το περιβόητο master plan, προκειμένου να υπάρχει μια γραμμή πλεύσης. Και από κει και πέρα βέβαια θα θέλαμε ένα δημόσιο αεροδρόμιο, δημόσιες επενδύσεις και όχι ένα αεροδρόμιο των συμβάσεων παραχώρησης που είδαμε στο Ελ. Βενιζέλος, με όλες τις γνωστές συνέπειες.

Για ελαφονησι

Την εφαρμογή της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για την περιοχή του Ελαφονησίου, στα Χανιά, ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος που επισκέφθηκε την περιοχή και συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιναχωρίου.

Για τα κτελ

«Δεν έχουμε μόνο διάσπαση των ΚΤΕΛ. Έχουμε μια κοροϊδία, μια δήθεν διάσπαση των μεγάλων κομμάτων. Δεν μπορώ να δεχτώ εγώ ότι οι βουλευτές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Κρήτη, έχουν άλλη πολιτική γραμμή από τους βουλευτές στην Ανατολική Κρήτη. Και, με αυτήν την έννοια, δεν μπορούμε εμείς να νομιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια που γίνονται. Πρόκειται για παιχνίδια. Εμείς έχουμε κάνει σαφή τη θέση μας και στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ. Είμαστε υπέρ ενός ενιαίου ΚΤΕΛ στην Κρήτη και όποιες διαφορές και αν υπάρχουν, μπορούν με διαπραγματεύσεις να επιλυθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και ομολογώ ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΚΤΕΛ Ν.Ηρακλείου δείχνουν μια στάση θετική και θα έλεγα και μετριοπαθή.

Για εφετείο ηρακλείου

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος έφερε χθες το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση, κάλεσε την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα όχι με βάση κομματικά συμφέροντα αλλά σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπέρ της ίδρυσης τεσσάρων εφετείων σε Ηράκλειο, Χαλκίδα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Εγκλωβισμένη... μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών Χανίων και Ηρακλείου βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία, φοβούμενη την «εμφύλια» πολιτική βεντέτα μεταξύ των δύο νομών, δεν προχωρά στην ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για την μόνη τοπλού

Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά το σχετικό φάκελο και παράλληλα θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση.

«Ο εθνικός πλούτος κηρύσσεται εν κινδύνω. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η μόνη λύση είναι η αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης που συνεχίζει τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον εθνικό πλούτο».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σχετικά με την υπόθεση της Μονής Τοπλού.

Ο Α. Αλαβάνος έκανε λόγο για «Κρητικό Βατοπαίδι», υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο παραιτήθηκε από 15.000 στρέμματα σε σύνολο 30.000 στρεμμάτων, που διεκδικούσε στη Κρήτη στη Μονή Τοπλού.

Για τους χ.υ.τ.α
Στο μεταξύ, την πλήρη αντίθεσή του στον περιφερειακό σχεδιασμό, για την διαχείριση των απορριμμάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Ο κος Αλαβάνος, σε συνέντευξη τύπου χθες, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για να υπάρξει και άλλος τρόπος αξιοποίησης και μείωσης της ποσότητας των απορριμμάτων, εναλλακτικός από αυτόν που προτείνει ο περιφερειακός σχεδιασμός. Πιστεύουμε είπε, ότι (το θέμα) θέλει έναν άλλο προγραμματισμό, ότι θέλει αυτό που γίνεται για την Κρήτη, η οποία είναι ένα σημείο της Ευρπώπης αλλά και σημείο συνάντησης Ευρωπαίων από όλες τις χώρες, να μην είναι μέθοδοι οι οποίες έχουν ήδη ξεπεραστεί.

συμπέρασμα:

Μπορεί κάποιος να βρει πολλά για να διαφωνήσει για την πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος της κ.ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά για να πούμε και του «στραβού το δίκιο» που λένε τιμά με το παραπάνω την εκλογή του ως βουλευτής ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την Κρήτη έχει πάρει θέση . Ίσως αυτό να έχει και κάποιο πολιτικό «κόστος» αλλά από ότι δείχνει είναι αποφασισμένος να το «αγνοήσει».Δεν είναι καθόλου «εύκολο»αυτό, διότι έχει να κάνει με «ριζωμένες» από πολύ παλιά «νοοτροπίες,» παλαιοκομματαρχων, που «ροκανίζανε» στην κυριολεξία τον τόπο, που χρησιμοποιούσανε και χρησιμοποιούν ακόμη την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» προς όφελος όμως πρώτα της τσέπης τους αφού έχουν θησαυρίσει. Μοιράζανε και κάτι «ψίχουλα» για έχουν να λένε πως «ενδιαφέρονται» για τον τόπο τους, και ο χορός καλά κρατεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οπως δειχνουν τα πραγματα παει για δυο εδρες στην κρητη μαγκια του αφου τα εχωσε στους χανιωτες στην εδρα του μητσοτακη για το εφετειο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...