Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σε λίγο θα μας πουν ότι είχε και εξωσυζυγική σχέση με την Μαγδαλινή .Η «αποκάλυψη- ανακάλυψη» ενός παπύρου, γραμμένου στα αρχαία κοπτικά στον οποίο περιλαμβάνεται η φράση «Ο Ιησούς τους είπε, η γυναίκα μου...» οδήγησε πολλούς επιστήμονες ... στο συμπέρασμα πως  …ο Ιησούς ήταν παντρεμένος!
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συγκεκριμένων επιστημόνων, στον εν λόγω πάπυρο αποτυπώνεται ένας διάλογος στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία.

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα.

Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας και αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια Κίνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει «Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού», είναι αυθεντικός.

Ο πάπυρος ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος επικοινώνησε με την καθηγήτρια Κινγκ για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή ίσως στη Συρία. Θα θυμόσαστε ότι το 2003 ο συγγραφέας Νταν Μπράουν στο βιβλίο του «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, εξοργίζοντας τους Χριστιανούς. Οπότε αναμένεται μεγάλη μάχη, για το εάν ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή η ..άλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...