Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκε ο ..γύφτος την …γενιά του.Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο κλεφτοΑκης Τσοχατζόπουλος τα έχωνε χοντρά στους τσιγγάνους του Δενδροπόταμου με στόχο την προσέλκυση των 2.600 κατοίκων της φυλής στην περιοχή.
Αυτό αποδεικνύεται από το ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού όπου καταγράφεται ότι δόθηκαν 100.000 ευρώ «στον γύφτο Μπάκα».


Ο αθίγγανος Νίκος Μπάκας, όπως αποκαλύπτει η RealNews, ήταν άνθρωπος με επιρροή στο εκλογικό σώμα του Δενδροποτάμου και ήταν ένας από τους 5-6 κομματάρχες του Ακη Τσοχατζόπουλου. Επί χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος επώνυμων ετοίμων ενδυμάτων, στον κεντρικό δρόμο του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Μπάκας, 49 ετών, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών, πούλησε πριν από 6 μήνες το σπίτι του στον Δενδροπόταμο. Κάποιοι λένε ότι έφυγε για την Γερμανία άλλοι λένε ότι μετανάστευσε στην Ολλανδία. Το κατάστημα το νοίκιασε ο ξάδελφος του και το μετέτρεψε σε σουβλατζίδικο.

Τα 100.000 ευρώ «στον γύφτο Μπάκα» δεν ήταν παρά ένα μέρος όσων δαπανούσε προεκλογικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να εκλέγεται βουλευτής. Σε κάθε εκλογική διαδικασία στηνόταν ολόκληρη επιχείρηση για την εξαγορά ψήφων και έρεε αφειδώς μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το ποσό της εξαγοράς ψήφου καθοριζόταν πάντα από τον επικεφαλής των αθίγγανων που επισκέπτονταν το πολιτικό γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να κλείσει την τιμή.

Στους 2.600 αθίγγανους του Δενδροποτάμου αναλογούσαν πάνω από 34 πρόεδροι, ένας για κάθε φυλή, και ο καθένας διαπραγματεύονταν την ψήφο των ομάδων. Οι υπεύθυνοι των ομάδων μοίραζαν τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια διπλωμένα μέσα σε χαρτονομίσματα των 50 ή των 100 ευρώ, ανάλογα με τη διαπραγμάτευση. Σε όσους διακινούσαν τα ψηφοδέλτια υπήρχε μια έξτρα αμοιβή και αυτό ίσως δικαιολογεί το ποσό των 100.000 ευρώ στον «γύφτο Μπάκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...