Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Aυτο είναι το πολιτικό συμβούλιο της ΝουΔούλας;



Όταν βλέπεις ποιοι είναι ξεραίνεσαι στα γέλια. Στο 5% θα την καταντήσουν εάν δεν είναι ήδη.
Η χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου του υποκόμματος ήταν αποκαλυπτική αφού φάνηκαν οι
οι διαφορετικές γραμμές στο εσωτερικό της σε ό,τι αφορά τη στάση έναντι της κυβέρνησης.
Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιώργου Π. Τερζή στην Καθημερινή:
Ο Χρ. Λαζαρίδης, εμφανίστηκε υπέρμαχος της σκληρής αντιπολιτευτικής στάσης: «Ή θα πάμε σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση ή θα καταντήσουμε εξαπτέρυγο του ΣΥΡΙΖΑ». Θέλει δηλαδή να κάνει κυβέρνηση του βουνού.  Στη γραμμή του Λαζαρίδη κινήθηκαν τα εξαπτέρυγα οι κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε να κάνει κολοτούμπα έναντι της προηγούμενης θέσης του ότι θα ψηφίσει όποιο νέο Μνημόνιο «για να μη χαλάσει το σερί», προκρίνοντας την υιοθέτηση σκληρής στάσης έναντι της κυβέρνησης.
Απέναντι σε αυτή τη λογική, συντάχθηκαν με διαφορετικές προσεγγίσεις τα περισσότερα εκ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου: η Όλγα Κεφαλογιάννη, που εμφανίστηκε μάλιστα επικριτική έναντι των Λαζαρίδη και Γεωργιάδη, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Νικ. Κακλαμάνης, που σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να ψηφίσει μέτρα εάν απ’ αυτά εξαρτάται η ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά όχι και ένα νέο Μνημόνιο, ο Παπαμιμίκος που επανέλαβε την θέση του υπέρ της στήριξης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης που επέμεινε στη στοχευμένη αντιπολίτευση και ζήτησε να σταματήσουν οι τηλε-κοκορομαχίες. Πρόωρη χαρακτήρισε την όλη συζήτηση ο Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας μάλιστα με επικριτικό τόνο την πρόσφατη αναφορά του κ. Μ. Βορίδη σε ενδεχόμενη κυβερνητική σύμπραξη της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε», προσέθεσε.
Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., καταδεικνύοντας ότι το ζήτημα της ηγεσίας κάθε άλλο παρά έκλεισε.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε νέα μαζική συνάντηση κοινοβουλευτικών στελεχών, εξ αυτών που έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή συνεδρίου. Συνοδεία καφέ, για τις εξελίξεις συνομίλησαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας, Ευρ. Στυλιανίδης, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Σαλμάς, Κ. Τζαβάρας, Μάξ. Χαρακόπουλος, Γ. Βλάχος, Αννα Καραμανλή, Κ. Τσιάρας και Θ. Καράογλου. Εξάλλου, καθημερινές είναι και οι συναντήσεις μικρότερων ομάδων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί που αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στα νέα κομματικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...