Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κατάντια. Μας εγκαλούν οι Ελβετοί ότι δεν θέλουμε τα λεφτά των φοροφυγάδων.



Έχοντας ως τίτλο, «Η Ελλάδα δεν φαίνεται να “εποφθαλμιά” τα εκατομμύρια της φοροδιαφυγής, τα κατατεθειμένα στην Ελβετία», πρωινή εκπομπή της ελβετικής ραδιοτηλεόρασης «RTS Info» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «παρά τις επείγουσες χρηματικές ανάγκες, η Αθήνα αδρανεί».
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στο Παρίσι, η δημοσιογράφος ανέφερε, «αυτή η αδράνεια μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι η Ελβετία έκανε ήδη συγκεκριμένες προτάσεις στην Ελλάδα για την τακτοποίηση και νομιμοποίηση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων», προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εφημερίδας «Welt am Sonntag» τα ποσά των ελληνικών καταθέσεων φθάνουν τα 800 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία συνάντηση μεταξύ Βέρνης και Αθήνας, χρονολογείται από τις 4 Φεβρουαρίου 2014, οπότε η Ομοσπονδιακή Σύμβουλος (σσ: υπουργός Οικονομικών) Eveline Widmer-Schlumpf, συναντήθηκε με τον Έλληνα τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του πρότεινε λύση για τακτοποίηση του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή, σε διεθνές επίπεδο, της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη (για τις τραπεζικές καταθέσεις).
«Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση έως σήμερα, ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε και από την καινούργια», εξήγησε στην εκπομπή, η Anne Cesar, μέλος του τμήματος Επικοινωνίας, του ελβετικού υφυπουργείου για Διεθνή Οικονομικά Θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...