Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το μεγάλο και ίσως τραγικό λάθος του Τσίπρα.



Ίσως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, η ίσως παρασύρθηκε από τους αμερικανούς. Όμως ποτέ δεν πας σε σύσκεψη με έξη  «εχθρούς» χωρίς έστω ένα σύμμαχο. Είσαι εξ΄ αντικειμένου χαμένος. Μόνο εάν τους απειλήσει με επιστροφή στην δραχμή θα τους πανικοβάλει, και θα κάνουν κολοτούμπα. Αυτό είναι ο τρόμος τους ανεξάρτητα από το τι λένε. Μία ανεξάρτητη νομισματικά Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης ( γιατί είμαστε η Ευρώπη) είναι το τέλος του γερμανικού ευρώ. Θα πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι η Ελλάδα ποτέ δεν θα γίνει Γερμανικό προτεκτοράτο, διότι απεχθάνεται μετά βδελυγμίας τους φονιάδες Γερμανούς . Είναι ζεστό ακόμη το αίμα. Των …Εσκιμώων μπορεί να γίνουν .Των Γερμανών ΟΧΙ. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν ΟΛΑ.   
Με ομιλία της στη γερμανική Βουλή, λίγες ώρες πριν την Σύνοδο των Βρυξελλών, η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην Ελλάδα με απαξιωτικό για μια ακόμα φορά τρόπο, πετώντας «καρφιά» και ειρωνείες.
«Προσκάλεσα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Βερολίνο και ανυπομονώ για την επίσκεψή του» είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές η κυρία Μέρκελ. «Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε λεπτομερώς ο ένας με τον άλλο και ίσως να συζητήσουμε», συνέχισε με ειρωνικό ύφος, προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα στην αίθουσα του κοινοβουλίου!
Σε μια χαρακτηριστική κίνηση μάλιστα στο σημείο αυτό, η κυρία Μέρκελ ακούγοντας τα γέλια των συναδέλφων της βουλευτών, σήκωσε τα χέρια και τους ώμους ψηλά, σε μια κίνηση «παράδοσης» ή και «απελπισίας» προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Αρνητική θα είναι η στάση του Μάριο Ντράγκι στην αποψινή επταμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Εάν δώσει κανείς σημασία σε όσα έλεγε παράγοντας της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας στους διαδρόμους του συμβουλίου, η ΕΚΤ απορρίπτει και τα τρία αιτήματα, που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση:
- όχι στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από το ελληνικό δημόσιο,
- όχι στην επαναφορά της εξαίρεσης που προβλέπει ότι η ΕΚΤ μπορεί να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα,
- όχι στην απόδοση του 1,9 δισ. ευρώ, που δικαιούται η Ελλάδα από τα κέρδη που αποκόμισε η ΕΚΤ από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων.
Κατά τα φαινόμενα ο κ. Ντράγκι θα τηρήσει σκληρή στάση και μόνο εάν υπάρξει συνολική στροφή στην ευρωπαϊκή στροφή επί του ελληνικού προβλήματος, θα αλλάξει ρότα. Προφανώς σε αυτή τη φάση ο Τσιπρας . Δεν θα είναι καθοριστική η επταμερής συνάντηση για την Ελλάδα την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και  πραγματοποιείτε απόψε στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.
Προσερχόμενος στη συνάντηση των ηγετών του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Ραχόι είπε ότι αυτή δεν θα είναι μια καθοριστική συνάντηση, σημειώνοντας πως «καθοριστικό είναι ότι συμβαίνει στο Eurogroup».
Πάντως, νωρίτερα τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής ή στην άτυπη συνάντηση που προγραμματίζεται για σήμερα.





FT: Μυστικό σχέδιο Ντράγκι για "ασφυξία" στην Αθήνα


Γκρίνιες και "καρφώματα", στις Βρυξέλλες...

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;
ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΠΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ. ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ!
https://www.youtube.com/watch?v=Vx-1LQu6mAE

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ! ΦΟΒΕΡΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ .
ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ..ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΤΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ ΚΑΙ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΩΝ . ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...