Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Τον περίμεναν για …να επιστρέψει να …τους …σκοτώσει».



Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 34χρονος Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά, που δέχτηκε τέσσερα βόλια στο κεφάλι από τους πυροβολισμούς ενός 50χρονου που αντέδρασε έτσι το πρωί, εξαιτίας ενός τυπικού ελέγχου που υπέβαλαν οι αστυνομικοί τον 23χρονο γιο του!
Λεπτομέρειες από την ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών στον Αποκόρωνα που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ο 50χρονος δράστης της επίθεσης, βρίσκεται στα χέρια των αρχών ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, νωρίς το πρωί, μπλόκο της Αστυνομίας, αποτελούμενο από τέσσερις αστυνομικούς και δυο περιπολικά βρισκόταν στην περιοχή του Αποκόρωνα και πραγματοποιούσε ελέγχους ρουτίνας. Κάποια στιγμή σταμάτησαν για έλεγχο τον 23χρονο γιο του δράστη. Αυτό το είδε ο 50χρονος πατέρας του που περνούσε με ένα φορτηγάκι από το σημείο, σταμάτησε και αφού έβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα περιπολικά.
Στη συνέχεια, ο 50χρονος έφυγε από το σημείο ελέγχου, πήρε μία καραμπίνα από το σπίτι του και επέστρεψε άμεσα. Τότε, βγήκε από το φορτηγάκι του, καλύφθηκε πίσω από αυτό και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 34χρονου Ειδικού Φρουρού στο  κεφάλι και ενός 35χρονου Υπαρχιφύλακα στο πόδι και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι Αρχές τον αναζήτησαν αλλά τελικά παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυονερίδας, συνοδεία του δικηγόρου του και  παρέδωσε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, απωθητικό σπρέι κλπ. Στο παρελθόν ο δράστης είχε πυροβολήσει και εναντίον δύο θυροφυλάκων που τον κατεδίωξαν για λαθροθηρία.
Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, ενώ ο 35χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Η τραγελαφική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

"Συνελήφθη, σήμερα (23.03.2015) το πρωί, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (23.03.2015) το πρωί, συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, από τέσσερις αστυνομικούς και δυο υπηρεσιακά οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, δραστηριοποιείτο σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα.
Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.
Στη συνέχεια ο 50χρονος, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, επέστρεψε άμεσα και σταμάτησε το όχημα του σε κοντινή απόσταση, η οποία του παρείχε κάλυψη. Αμέσως βγαίνοντας από το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου Υπαρχιφύλακα και του 34χρονου Ειδικού Φρουρού και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...