Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Σε τρομακτική άνοδο οι πωλήσεις καλσόν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο.



Ο γλοιώδης  Πρόεδρος  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ  επαίνεσε την Τουρκία, ως μια χώρα «παράδειγμα» στη διαχείριση του προσφυγικού.
Υπογράμμισε ότι «η Τουρκία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο (στο ζήτημα της) απελευθέρωσης της βίζας. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αυτό το καλοκαίρι καταλήγουν στο ότι η Τουρκία πληροί όλα τα αναγκαία σημεία». Η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο ως προς τη μεταχείριση των προσφύγων.
«Σήμερα η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να μεταχειριζόμαστε τους πρόσφυγες», υπογράμμισε ειδικότερα, και ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει μαθήματα» στη χώρα για το ζήτημα αυτό.
«Σε ευχαριστώ αγαπητέ Αχμετ και είμαι περήφανος που η Τουρκία είναι εταίρος μας», προσέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Απέναντι στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ – της πλέον πρόθυμης χώρας της ΕΕ να δεχθεί πρόσφυγες από την Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, επανέλαβε πως «το θέμα της κατάργησης της βίζας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία», και  προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την φιλελευθεροποίηση από την ΕΕ του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...