Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Βουλγαρικό αρνί …Ελληνικά …βελάζει; To πότισαν μάλλον …ρακί.




Σειρά παραβάσεων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία, συσκευασία, τυποποίηση, διακίνηση και εμπορία τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής βεβαίωσαν σε ελέγχους ανά τη χώρα, ενόψει Πάσχα, μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων.
Ανάμεσα στις παραβάσεις, αποκαλύφθηκε υπόθεση λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών από τα Χανιά προς το λιμάνι του Πειραία.
Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν σε φορτηγό δεξαμενή, χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που περιείχε οινοπνευματώδες ποτό (ρακί) και δέκα συσκευασίες (ασκοί) των 20 λίτρων επίσης με ρακί, με αποτέλεσμα ο οδηγός να συλληφθεί για λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών και το φορτίο να κατασχεθεί. Συγκατηγορούμενος με ίδιες κατηγορίες είναι και ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας με έδρα τα Χανιά. Σχηματίσθηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων ανά την Ελλάδα

Σε γεωργική-κτηνοτροφική επιχείρηση (σφαγείο) στη βόρεια Ελλάδα 430 αρνιά δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση και δε συνοδεύονταν από πιστοποιητικά διακίνησης προς σφαγή. Βεβαιώθηκαν, επίσης, πέντε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε σφαγεία της Αθήνας κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εντόσθια και κρέατα.
Σε εταιρεία της βόρειας Ελλάδας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο κρέατος, προϊόντων κρέατος και σε εκτροφή αιγοπροβάτων διαπιστώθηκε η είσοδος 5.302 ζώων, αλλά από τον έλεγχο προέκυψε έλλειμμα 2.000 αμνοεριφίων. Σχεδόν το σύνολο των ζώων δεν έφερε την προβλεπόμενη σήμανση για να αποδεικνύεται η ιχνηλασιμότητά τους, ενώ και ο χώρος σταβλισμού τους δεν ήταν αδειοδοτημένος.
Σε έλεγχο στα σφαγεία Ηπείρου και δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν 2.100 αρνιά άγνωστης προέλευσης και προορισμού.
Σε επιχείρηση διακίνησης ζώντων ζώων, νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων-εκμετάλλευσης σφαγείου στην Αττική βεβαιώθηκαν παρατυπίες στην υγιεινή των χώρων σφαγής και τη διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων, καθώς και τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου, επεξεργασίας και συντήρησης κρέατος στην Αττική διαπιστώθηκαν παρατυπίες αναφορικά με τη μη τήρηση των όρων υγιεινής, αποκλίσεις ως προς την προβλεπόμενη διαδικασία απόψυξης των προϊόντων, ενώ θα ακολουθήσει έλεγχος ιχνηλασιμότητας εισαγομένων αμνοεριφίων και νωπών υποπροϊόντων κρέατος. Επίσης, καταστράφηκαν 536 κιλά νωπών υποπροϊόντων κρέατος που κρίθηκαν ως ακατάλληλα προς κατανάλωση.
Στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας βεβαιώθηκαν μία παράβαση για ανασφάλιστο εργαζόμενο, μία για έλλειψη παραστατικών και δύο που αφορούσαν σε ζωικά προϊόντα.
Σε επιχείρηση-σφαγείο στη βόρεια Ελλάδα: βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις καθώς 2.200 κιλά νωπού βοοειδούς κρέατος δεν δικαιολογούνταν από φορολογικά στοιχεία. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν 1.900 κιλά βόειου κρέατος τα οποία δεν έφεραν την ετικέτα με τις προβλεπόμενες σημάνσεις.
Σε σφαγείο στην Πελοπόννησο ανευρέθησαν ρουμανικά σφάγια που δεν ήταν εγγεγραμμένα και η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.
Σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας αυγών στα Μέγαρα διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε ελέγχους στην αγορά και την κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκαν εννιά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο για έλλειψη άδειας λειτουργίας.
Στον Νομό Ηλείας σε τρεις επιχειρήσεις καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.
Σε επιχείρηση συσκευασίας-αποθήκευσης χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στο Κρυονέρι Αττικής βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και απασχόληση τεσσάρων αλλοδαπών οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Επίσης, η μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων, καθώς και σημαντικές παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και Μαλγάρων ελέγχθηκαν 159 φορτηγά μεταφοράς τροφίμων (ζωικών και φυτικών) και διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις για έλλειψη παραστατικών, μία για διακοπή της ψυκτικής αλυσίδας, μία για ελλιπή ωοσκόπηση, τρεις υγειονομικού κανονισμού και 21 τροχονομικές παραβάσεις.
Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και διερευνώνται περαιτέρω οι υποθέσεις που εμπίπτουν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...