Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο …εχθρός του… εχθρού μου …φίλος;



Θα έχουμε ανατροπή συμμαχιών; Oχι τίποτε άλλο, αλλά εμείς οι κάφροι που «λατρεύουμε» τους Κουρδους λες και εάν πάρουν κάτι από την Τουρκία δεν θα αντικατασταθεί από «κάτι»… Ελληνικό.

Τουρκία και Συρία μετά από σφοδρή εμπόλεμη σύγκρουση που διήρκεσε πέντε χρόνια με την Άγκυρα να επιζητεί την καρατόμηση του Μ.Ασσαντ και την διάλυση της Συρίας, ενώνονται τώρα για να αποτρέψουν ακριβώς αυτή την διάλυση και την ίδρυση κουρδικού κράτους στην βόρεια-βορειοανατολική Συρία.
Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση  υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με Κούρδους του PYD/YPG στην Ράκα όπου οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία εντός έξι μηνών καθόλα τα διεθνή νόμιμα αναγνωρισμένο, η Άγκυρα αντέδρασε και ανακοίνωσε αφ'ενός μεν με τον τερματισμό της ενίσχυσης των εχθρικών προς την Συρία ανταρτικών ισλαμικών σχηματισμών και κατά δεύτερον την έναρξη συνομιλιών με την Δαμασκό για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του συριακού κράτους.
«Η Τουρκία αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξή της προς τον Εθνικό Συνασπισμό της Συριακής Επανάστασης και των Δυνάμεων της Αντιπολίτευσης (National Coalition for Syrian Revolution and Opposition Forces) επίσης γνωστό και ως Συριακός Εθνικός Συνασπισμός (Syrian National Coalition) ο οποίος περιλαμβάνει διάφορες ομάδες αντιπολίτευσης που αγωνίζονται στη συριακή σύγκρουση», όπως ανέφερε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Zaman el-Vasl πηγή επικαλούμενη τον συνασπισμό.
 Ο Τούρκος αναλυτής Η.Özuğurlu υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή θα είναι πολύ σημαντική στο μέλλον, διότι αποτελεί θετικό βήμα στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.
«Εγκαταλείποντας την στήριξη προς την συριακή αντιπολίτευση, η Τουρκιά κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς την συριακή κυβέρνηση. Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στην Δαμασκό και την Άγκυρα», είπε.
Σύμφωνα με τον Özuğurlu μια πιθανή συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και την συριακή κυβέρνηση θα ήταν αμοιβαία επωφελής.
«Οι κουρδικές δυνάμεις είναι το πρόβλημα για την κυβέρνηση και την απόφαση την προκάλεσε η πρόθεση της Άγκυρας να συντονίσει τις ενέργειες με την Δαμασκό. Όσον αφορά το κουρδικό πρόβλημα, Άγκυρα και Δαμασκός έχουν κοινά συμφέροντα», είπε.
Όλα αυτά βέβαια υπό τις ευλογίες του Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...