Τι συμβαίνει και η υποτιθέμενη κυβέρνηση της υποτιθεμενης Ελλάδας διστάζει να δώσει προς έρευνα και εκμετάλλευση θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης, εξετάζει στην ανάλυση ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Διαβάστε όλη την ανάλυσή του:
Πρόσφατα, αναρτήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι χάρτες με τα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια.
Οι τρεις θαλάσσιες περιοχές που παραχωρούνται βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά των νησιών Λευκάδας και Κέρκυρας στο Ιόνιο και για δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει καθυστερήσει για 2,5 χρόνια τώρα την προώθηση και κύρωση στη Βουλή των διαγωνισμών για Υδρογονάνθρακες στις 6 θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές που προκηρύχθηκαν τον Οκτώβριο του 2014, όταν ήταν Υπουργός Ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης γνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ουσιαστικά, η σημερινή κυβέρνηση και οι πετρελαϊκοί κολοσσοί αποδέχονται την ρύθμιση που έκανε ό τότε Υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης με τον νόμο 4001/2011, που ορίζει ότι «ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη … το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή…».
Τα δυο οικόπεδα, γύρω στα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα το καθένα, πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα δίνει θαλάσσια οικόπεδα που συνορεύουν με άλλα κράτη. Τα κράτη αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η Ιταλία και η Λιβύη, όπως δείχνει ο επόμενος χάρτης…. ( αλλά ξεχνούν εσκεμμένα ότι υπάρχει πρόβλημα ανεξάρτητης Κρήτης, και προσπαθούν δια της πλαγίας οδού να σφετεριστούν τον πλούτο της) . .
ΧΑΡΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Πηγή: Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017
Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με αυτό τον χάρτη. Γιατί η Ελλάδα παραχώρησε μόνο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης και όχι και οικόπεδα νοτιοανατολικά του νησιού; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάσχει από το φοβικό σύνδρομο που δεν είναι τίποτε άλλο από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία εάν δημιουργήσουμε οικόπεδα σε μια θαλάσσια περιοχή που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι δικιά της.
Η περιοχή που φοβόμαστε να πούμε ανήκει στην Ελλάδα και συνορεύει με τις ΑΟΖ της Αιγύπτου και της Κύπρου (Περιοχή Ηροδότου). Η Λεκάνη του Ηροδότου, που βρίσκεται στο κρίσιμο τρίγωνο ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελεί το κλειδί στα θέματα ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί εκεί βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Οι Αμερικανοί βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, γιατί την έχουν ήδη εξερευνήσει. Είναι η περιοχή που εποφθαλμιούν οι Τούρκοι, οι οποίοι συνεχίζουν, προκλητικά, να υποστηρίζουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, αποκόπτοντας έτσι την Ελλάδα από την Κύπρο. Η Τουρκία αντιδρά, επίσης, στην προσπάθεια που γίνεται να συμπληρωθεί η ολοκλήρωση της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου, διότι γνωρίζει μια τέτοια οριοθέτηση θα δώσει πλήρη δικαιώματα στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
Η Τουρκία συνεχίζει για 40 χρόνια τώρα μια επιθετική και επεκτατική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριλάβει, εκτός της Κύπρου, και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, προβάλλοντας συνεχώς αβάσιμες διεκδικήσεις και παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;- ΣΤΑ 20 ΜΙΛΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!...
«Το πρωκτικό σεξ μου κατάστρεψε τη ζωή»! Η απίστευτη εξομολόγηση της 26χρονης καλλονής!
Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Ελλάδας και Κύπρου από χρεοκοπημένες εταιρείες π.χ. τα ΕΛΠΕ που θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ ή από μεγάλες εταιρείες που δεν θα προχωρήσουν σε επιτυχημένες εξορύξεις είναι μέγα θέμα. Στο θέμα των κοιτασμάτων το παιγνίδι της προετοιμασίας του κόσμου ξεκίνησε νωρίς. Δεν είναι τυχαίο 1) ότι τα ΕΛΠΕ μπαίνουν σε όλους τους διαγωνισμούς για τα Ελληνικά κοιτάσματα ενώ είναι υπερχρεωμένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου