Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Aρχισε η μητέρα των δικών στα Χανιά.Είναι μία δίκη που δεν έχει προηγούμενο σε επίπεδο Κρήτης. Οι υποθέσεις που θα απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία παραπέμπουν σε αστυνομικό μυθιστόρημα με πλοκή, σασπένς, ευρηματικότητα αλλά και κυνισμό. 
Πρόκειται για δίκη με 82 κατηγορούμενους και περισσότερους από 40 δικηγόρους, η οποία θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΜΑΙΧ ακριβώς λόγω του αριθμού των εμπλεκομένων,
Είναι μία εντυπωσιακή δίκη όχι μόνο σε επίπεδο ουσίας αλλά και αριθμών. Μία δίκη που αναπόφευκτα δεν μπορoύσε να εκδικαστεί σε καμία δικαστική αίθουσα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αίθουσα τέτοιας χωρητικότητας. 
Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί και υπάρχει σκέψη να συνεχιστεί και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι εμπλεκόμενοι είναι κυρίως από Ρέθυμνο και Χανιά με επίσης συμμετοχή κατηγορουμένων από Ηράκλειο και Λασίθι. 
Μιλάμε για την δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε ολόκληρη την Κρήτη ενώ έκαναν και «καταδρομικές» εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας που σχεδίαζαν σε βάρος μεγάλου επιχειρηματία της βορείου Ελλάδος με τους εμπλεκόμενους να μεταμφιέζονται σε …παπάδες.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014 και τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απασχόλησαν την κοινή γνώμη για πολλές ημέρες. 
Μεταξύ των υποθέσεων που θα απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία περιλαμβάνονται: η ένοπλη επίθεση εναντίον κατοικίας Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, η απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού και του Ι.Χ. του τότε δημάρχου Σφακίων και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υπόθεση μεγάλης χασισοφυτείας 1.500 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί το 2012 στο Άνω Βαλσαμόνερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...