Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Οι δικαστές κάνουν πλάκα λόγω…Κοντονή..



Δεν ξέρουν για το ακαταδίωκτο, στους "υπηρέτες" των δανειστών;
Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Βρυξελλών - Αθήνας αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Ανδρέα Καραφλού, με την οποία ζητεί εκ νέου την παραπομπή 6 μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014 που κρίθηκε μη επωφελής.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονο επεισόδιο στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου, όταν ο Τσακαλώτος, δέχτηκε ομαδικά πυρά και του ετέθη ως προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση της δόσης, η ποινική απεμπλοκή των μελών του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων είναι και 3 Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας). Τότε κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών ασκήθηκε αναίρεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, καθώς επισημάνθηκε πως ήδη είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπως είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ο Άρειος Πάγος απάλλαξε τα 3 μέλη του ΔΣ που αρχικά κατηγορούνταν επίσης, και ζήτησε νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών για τους 6 εμπειρογνώμονες. Η αναίρεση αυτή ξεκλείδωσε τη δόση, αλλά προφανώς από σήμερα ο εκνευρισμός επανέρχεται. 
Η νέα πρόταση 
Ο κ. Καραφλός (ο οποίος είχε κάνει και την πρώτη πρόταση το καλοκαίρι και ανέλαβε εκ νέου την υπόθεση όπως προβλέπεται) με μια πρόταση 130 σελίδων ζητεί εκ νέου την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ  στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης "μη επωφελούς" αξιοποίησης ακινήτων. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Αλ. Λυκουρέζος και Ι. Γιαννίδης θα υποβάλλουν υπόμνημα προς το Συμβούλιο Εφετών με τα νομικά επιχειρήματά τους. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή τους  ή μη, έχει το Συμβούλιο Εφετών, υπό νέα σύνθεση (σε σχέση με την πρώτη φορά). 
Αλλά και στο Eurogroup του Δεκεμβρίου κατά το οποίο εγκρίθηκε η πρώτη τεχνική συμφωνία (SLA) τα παράπονα για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ ήταν έντονα. Στο κείμενο απολογισμού της συνόδου αναφέρεται ότι  οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης "εξέφρασαν τις ανησυχίες τους" σχετικά με τη συνεχιζόμενη νομική διαδικασία κατά των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. 
capital.gr

Είδε ο Dijsselbloem το βούλευμα

 

Έπαυσε η δίωξη για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που ζημίωσαν το δημόσιο ...

 

Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστών: Πρέπει να δηλώνουν μετρητά στο πόθεν έσχες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...