Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Αγρότες διαμαρτύρονται για τα ...αγριογούρουνα.


Εκατοντάδες αγρότες διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αγριογούρουνων τα οποία καταστρέφουν τις καλλιέργειες τους και προκαλούν τροχαία ατυχήματα.
«Καλό αγριογούρουνο είναι αυτό που τρώγεται με πολέντα», «Αν αγαπάς τα αγριογούρουνα, να τα πάρεις στο σπίτι σου», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.  Άλλοι κρατούσαν φωτογραφίες που έδειχναν τα χωράφια τους γεμάτα με τρύπες ή αυτοκίνητα, κατεστραμμένα μετά από σύγκρουση με κάποιο ζώο.
Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός των αγριογούρουνων δεν ελέγχεται επαρκώς και θα πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία σε ό,τι αφορά το κυνήγι τους.
Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην Ιταλία ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια. Μαζί με άλλα άγρια ζώα, όπως τα ελάφια, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 13 ανθρώπων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Τον Ιανουάριο, ένας άνθρωποις σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν κοντά στο Λόντι, στη βόρεια Ιταλία, σε καραμπόλα που προκλήθηκε όταν αγριογούρουνα βγήκαν στον κεντρικό οδικό άξονα βορρά-νότου.
Οικογένειες αγριογούρουνων εθεάθησαν το καλοκαίρι στα βόρεια προάστια της Ρώμης, όπου τα προσελκύουν τα σκουπίδια.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες και οι περαστικοί είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν ραγού και λουκάνικα αγριογούρουνου.

Να τρώει ο χριστός, και στον Αλλάχ να μην δίνει.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι, αλλά οι εργολάβοι που κατασκευάζουν εθνικές οδούς πρέπει να τις έχουν περιφραγμένες. Και κάθε χιλιόμετρο να έχουν περάσματα από κάτω, για να περνάνε τα αγρίμια απέναντι.

Φαίνεται πως δεν είναι μονάχα οι δικοί μας εργολάβοι, που τά 'γραψαν αυτά εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, αλλά και οι Ιταλοί ομότεχνοί τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...