Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Εαν καταλάβατε...είμαστε σε «πόλεμο».


Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης χθες.  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Φαγιέζ Αλ Σαράντ στην Άγκυρα.
Η συνάντηση είχε διάρκεια 2 ωρών και ελάχιστα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για προφανής λόγους.
Στην ανακοίνωση των Τούρκων αναφέρονται μόνο τα εξής:
«Υπογράψαμε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ασφάλεια και τη Στρατιωτική Συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα, υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεννόησης για τη θάλασσα, κάτι που απορρέει από το διεθνές δίκαιο».
 «Χθες έκλεισε μία ιστορική συμφωνία στην Άγκυραμ η οποία τερματίζει την κατοχή της Α. Μεσογείου από την Ελλάδα. Εδώ και 15 χρόνια, Αθήνα και Λευκωσία λειτουργούσαν παράνομα, όμως η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης τελειώνει τις φιλοδοξίες αυτών των χωρών. Με αυτή την συμφωνία, πλέον εμποδίζουμε μελλοντική υπογραφή για ανακήρυξη ΑΟΖ από την  πλευρά της Ελλάδας.»
Ο Ερντογάν δηλώνει ευθαρσώς ότι η χώρα του δεν δέχεται τα «σύνορα που της επεβλήθησαν» και «θα πάρει ζωές» για να την επαναφέρει στις ιστορικές της διαστάσεις. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα επιμένουμε να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε εξαιρετικά περιοριστικές ερμηνείες της τουρκικής συμπεριφοράς. Έτσι, συνεχίζουν ακάθεκτες οι ερμηνείες ότι όλα αυτά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, ενώ αποκλειστικός υπεύθυνος εμφανίζεται να είναι ο "παρανοϊκός" Ερντογάν.

Τρομαγμένη η Ελληνική Κυβέρνηση… Χειρισμοί και λόγια για το θεαθήναι. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί και βλέπουμε το έργο να εκτελείται.



Άκουσε σήμερα αρκετός κόσμος στις τηλεοράσεις, για τις συζητήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τις αρχές της χώρας μας.
Στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στις 1 το μεσημέρι σήμερα στον Real FM, ακούσαμε ότι διεξήχθη ο εξής διάλογος μεταξύ του Ύπατου Αρμοστή Φιλίππο Γκράντι και του Γιώργου Κουμουτσάκου:
Ο Γ. Κουμουτσάκος είπε στον Υ.Α. ότι «οι Έλληνες δεν κλείνουν μόνο τα σπίτια τους, αλλά κλείνουν και τις καρδιές τους». Ο Υ.Α. απάντησε ότι «αν οι Έλληνες συνεχίσουν έτσι, θα υποστούν τις συνέπειες», εξεγέρσεις δηλαδή των λαθρο για τα δικαιώματά τους.
Ρωτώντας τον ο Γ.Κουμουτσάκος για το ενδεχόμενο να αρχίσουν να δέχονται και άλλα ευρωπαϊκά κράτη «μετανάστες», η απάντηση του Υ.Α. ήταν ότι: «Μόνο να πιέσουμε τα ευρωπαϊκά κράτη να βοηθήσουν την Ελλάδα οικονομικά μπορούμε, για το πρόβλημα αυτό, καθώς και να σάς αποστείλουμε ανθρώπινο δυναμικό-υπαλλήλους, που να σάς βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στο βάρος της εξυπηρέτησης των προσφύγων. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ».
Πέραν του ότι μάς πρότεινε να στείλει κάμποσους ακόμα Ευρωπαίους πράκτορες-ρουφιάνους να ρυθμίσουν ως ειδικοί την κάνουλα της λαθροροής-εισβολής.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...