Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Παραλίγο να μείνουν άοπλοι οι Χανιώτες.Μπροστά σε ένα πραγματικό οπλοστάσιο και τρία παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων πραγματοποίησαν εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα Τρίτη σε διάφορες περιοχές των Χανίων, καταφέρνοντας να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση εμπορίας όπλων.
Από τις 7 σήμερα το πρωί, μέχρι νωρίς το απόγευμα, οι αστυνομικοί έκαναν φύλο και φτερό οπλουργείο, από το οποίο φορτώθηκαν σε τουλάχιστον δύο οχήματα της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος και τέσσερα της ΟΠΚΕ.

Το εν λόγο κατάστημα από το οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν από τα εμπορεύματα μέχρι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λειτουργούσε στα Χανιά από το 2008 και είχε ως βασικό αντικείμενο την εμπορία καινούριων και μεταχειρισμένων όπλων, ενώ παρείχε επίσης υπηρεσίες σέρβις και επισκευών, συντηρήσεων και αναπαλεώσεων συλλεκτικών όπλων, καθώς και μεταποιήσεις. Στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό όπλων έγιναν επίσης σε οργανωμένες επιχειρήσεις που στήθηκαν στην Κίσσαμο, τον Αποκόρωνα, στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας στο δήμο Καντάνου Σελίνου και σε άλλα χωριά της ενδοχώρας. Οι επιχειρήσεις των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο οργανώθηκε μετά από πληροφορίες.

Συνελήφθησαν εφτά άτομα, μέλη του κυκλώματος, και στα τρία πλήρως εξοπλισμένα παράνομα εργαστήρια όπλων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 31 πολεμικά όπλα,
  • 34 πιστόλια και περίστροφα,
  • 13.000 φυσίγγια,
  • 14 κάννες κυνηγετικών όπλων
  • 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων
  • 4 σιγαστήρες και
  • 70 γεμιστήρες

Χανιά: Φωτογραφίες από την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας όπλων.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καρφωτη από Mossad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...