Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία

Η κατάργηση και του τελευταίου ελάχιστου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι εδώ και χρόνια δεδομένη, με απαίτηση των εταίρων-δανειστών. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου συνιστά τομή στο πεδίο της ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ελλάδα. Οι δικαστές αποφάσισαν υπέρ των servicers και των funds, δίνουν, δηλαδή, το πράσινο φως στους Πάτσηδες να προχωρούν σε πλειστηριασμούς σπιτιών. Πρόκειται για 700.000 ακίνητα που... αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια ύψους περίπου 45 δισ. ευρώ, που θα βρεθούν στο έλεος τραπεζών, funds και servicers. Η μεσαία τάξη δέχεται έτσι ένα τελευταίο, μα βαρύτατο πλήγμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετατρέπεται σε δήμιο της..

Ταχύτατη η Δικαιοσύνη όταν πρόκειται για τα funds των κατασχέσεων!

 

Έρχονται 10000 πλειστηριασμοί μέχρι το καλοκαίρι

 

«Στο έλεος μαζικών πλειστηριασμών οι δανειολήπτες με επιλογή της κυβέρνησης»

 

Τι σημαίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες

 

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ …ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ. ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Πολιτικό τσουνάμι μετά την απόφαση Αρείου Πάγου περί πλειστηριασμών: Μαζικά πυρά Αντιπολίτευσης – Απάντηση ΥΠΟΙΚ: Ήταν νόμοι ΣΥΡΙΖΑ


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας όμως ο Αρειος Πάγος νομιμοποίησε ένα έγκλημα.
Εγκλημα που συντελέστηκε όλη την προηγούμενη δεκαετία εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, με μοναδικό κριτήριο τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος.
Νομιμοποίησε τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που κόστισαν στο Δημόσιο -δηλαδή στους φορολογούμενους- πάνω από 50 δισ. ευρώ. Το μεγάλο ξεφόρτωμα των «κόκκινων» δανείων, τις τιτλοποιήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου, που πάλι μπορούν να φορτωθούν ως χρέος στους φορολογούμενους.
Την τεράστια μεταφορά δηλαδή πλούτου και ακίνητης περιουσίας στα χαρτοφυλάκια κερδοσκόπων που όχι μόνο βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια δανειοληπτών, αλλά πυροδοτούν και μια νέα οικιστική κρίση απογειώνοντας τις τιμές των εκπλειστηριασμένων ακινήτων…

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ... 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ..ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΝΑΝΕ ΡΑΛΥ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ +10% ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΕΙΟΠΑΓΙΤΩΝ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ...ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

3156/2003. 4649/2019


ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ???

Ανώνυμος είπε...


Ο ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΙΧΑΝ.ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΟΛΕΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Παλι τα ιδια θα λεμε; Ή δεν το εχετε διαβασει ποτε όοοοοολα αυτα τα χρονια;
ΤΟ 2030 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ FORUM. ΝΑΙ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΜΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ!
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!
ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ, ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΑΡΔ!
Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ! ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ! ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ; ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! ΧΡΩΣΤΑΣ ΔΕΗ; ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!
«Ω ευλογημένα βουνά, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσετε, όταν έλθουν χαλεπά χρόνια»
ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΛΛΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ... ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...