Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

«Κρανίου τόπος»

Αποκαλυπτικές εικόνες του νέου «προσώπου» της Ρόδου μετά την πύρινη λαίλαπα της 17ης Ιουλίου αποτύπωσε με την φωτογραφική του κάμερα ο Αργύρης Μάντικος για λογαριασμό του πρακτορείου eurokinissi.ΔΕΙΤΕ ΕΔΏ  Όπως μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς, το «σκηνικό» είναι απόκοσμο.Το τοπίο «σεληνιακό». Οι άλλοτε πράσινες εκτάσεις έχουν δώσει την θέση τους στην μαυρίλα και την στάχτη.

Το πλέον σοκαριστικό στοιχείο, σύμφωνα με το Euronews, είναι ότι η έκταση που κάηκε στην Ρόδο είναι μεγαλύτερη από το Λονδίνο!

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή παρακολούθησης της ατμόσφαιρας «Copernicus», οι φωτιές απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα έναν μεγατόνο (ένα εκατομμύριο τόνους) εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2)!

Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με τη ρύπανση που παράγεται από την κίνηση 222.5000 αυτοκινήτων σε ένα χρόνο, 500.000 κιλά άνθρακα που καίγονται ή 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου που καταναλώνονται!

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν την ποιότητα του αέρα τόσο τοπικά  όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου!

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών, σχεδόν το 2% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας έχει καταστραφεί από πυρκαγιές από τις αρχές του 2023!

Το ποσοστό αυτό είναι ήδη 30% περισσότερο από τον ετήσιο μέσο όρο, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΊ ΣΤΗΝ ΕΎΒΟΙΑ
ΤΙ ΈΓΙΝΕ ?
ΣΤΟ ΜΆΤΙ ?
ΣΤΗΝ ΜΆΝΔΡΑ ?
ΚΑΙ ΚΛΣ@Ν ΜΙΑ
ΜΑΝΤΡΑ.

Ο ΚΌΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΛΛΟΎ.
ΣΤΟ ΔΕ ΒΑΡΙΈΣΑΙ.
ΚΑΤΆΝΤΙΑ.

ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΆΛΙΣΤΑ
ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΚΆΨΑΝΕ
ΤΑ ΧΑΖΑΡΟΚΡΟΝΙΑ
ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΜΌΝΗ ΔΙΆΦΟΡΑ
ΌΤΙ ΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ
ΔΕΝ ΆΦΗΣΑΝ ΔΈΝΤΡΟ ΟΞΥΓΌΝΟ
ΖΩΉ ΤΊΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΑΝΤΊ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΤΟΜΆΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΚΟΎΝΕ.

ΠΟΛΎ ΠΑΡΑΜΎΘΙ.

ΒΑΡΕΤΌ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα καίγεται,ο πληθυσμός μειώνεται,προφανώς ήρθε η ώρα να αδειάζουμε την γωνία στον πλανήτη...

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον ηρθε η ωρα να ΤΟΥΣ αδειαζουμε απο τον πλανητη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...