Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2026

Τα σπίτια μωρή μαλάκω δεν είναι μόνο οι τοίχοι.

«Είμαστε εδώ! Θα ξαναχτίσουμε τα σπίτια, θα ξαναφτιάξουμε τις επιχειρήσεις, θα ξαναφυτέψουμε τις ελιές».

Τα παραπάνω είπε η Ντόρα Μπακογιάννη με το μοβ φόρεμα, όταν αποφάσισε να επισκεφθεί εκ των υστέρων τα αποκαΐδια του Αγίου Βασιλείου και του Κουρταλιώτη.

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη -αυτού που διαθέτει δεκάδες ακίνητα- φαίνεται να πιστεύει ότι η ζωή των άλλων λειτουργεί με την ίδια ευκολία που λειτουργεί η δική του.

  • Ότι ένα σπίτι είναι απλά ντουβάρια.
  • Ότι μια ελιά φυτρώνει σε μια σεζόν.
  • Ότι οι αναμνήσεις ξαναχτίζονται με επιταγές και ανούσια δελτία Τύπου.

Μια ελιά χρειάζεται 7 με 10 χρόνια για να φτάσει σε πλήρη παραγωγή. Όταν καίγεται, καίγονται δέκα χρόνια ζωής. Και μαζί της καίγονται τα Αυγουστιάτικα μεσημέρια, τα γλέντια στην αυλή, τα παιδικά τρεξίματα, η μυρωδιά της κουζίνας της μάνας.

  • Αυτά δεν ξαναφυτεύονται.
  • Αυτά δεν ξαναγίνονται.

Το ίδιο «θα ξαναχτίσουμε» ακούστηκε και στο Αρκαλοχώρι. Πέντε χρόνια μετά, άνθρωποι ζουν ακόμη σε κοντέινερ, κίτρινα σπίτια παραμένουν ακατοίκητα και η γραφειοκρατία τρώει χρόνο και ελπίδα.

 

 

Η Ντόρα με το μοβ φόρεμα πήγε στα αποκαΐδια του Ρεθύμνου και είπε το κλασικό: «Θα ξαναχτίσουμε».Τα σπίτια όμως δεν ξαναγίνονται. Ούτε οι αναμνήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...