Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

«ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ» ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ


Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Μαρκ Ραβαλομανάνα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του και διαβίβασε τις εξουσίες του σε ένα στρατιωτικό διευθυντήριο με επικεφαλής τον ανώτατο αξιωματικό Απολίτ Ραμαροζόν Ραριζόν, υποκύπτοντας σε μία πολιτική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η νησιωτική αυτή χώρα του Ινδικού Ωκεανού τους τελευταίους δύο μήνες.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ο ηγέτης της Αντρί Ρατζολίνα θα ηγηθεί μεταβατικής κυβέρνησης και θα προκηρύξει εκλογές μέσα σε 24 μήνες, αφού θα καταρτίσει ένα νέο σύνταγμα για να ιδρύσει μια «Τέταρτη Δημοκρατία».

Ο Ρατζολίνα, ακολουθούμενος από ένα πλήθος οπαδών του, έκανε μία θριαμβευτική είσοδο στα γραφεία του Ραβαλομανάνα στο προεδρικό μέγαρο στο κέντρο της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο, το οποίο την προηγουμένη είχε καταληφθεί από τον στρατό για να επισπευσθεί η εκδίωξη του προέδρου.

«Δηλώνω επίσημα ότι θα φτάσω μέχρι τα όρια των δυνάμεών μου. Είμαστε πια ελεύθεροι, αλλά ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος ακόμα», δήλωσε ο 34χρονος ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...