Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η «ληστεία» ΤΩΝ διοδίων


Δύο νέοι σταθμοί διοδίων, στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στέφανου, προβλέπεται να προστεθούν πριν από το Πάσχα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Αυτό σημαίνει ότι από τη Μεταμόρφωση ώς τις Αφίδνες θα υπάρχουν σταθμοί είσπραξης κάθε 3-4 χλμ. και θα «χαρατσώνονται» οι κάτοικοι αναπτυσσόμενων περιοχών, όπως του Αγίου Στέφανου, της Άνοιξης, της Δροσιάς, της Σταμάτας, της Ροδόπολης, του Διονύσου και του Κρυονερίου, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της εθνικής οδού και οι χιλιάδες επισκέπτες. Το μέτρο αυτό θα επηρεάσει περίπου 100.000 άτομα την ημέρα και μάλιστα για ένα δρόμο που απέχει πολύ από τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Το ύψος των διοδίων θα είναι της τάξης των 2,70 ευρώ. Το νομαρχιακό συμβούλιο Ανατολικής Αττικής είναι αντίθετο με αυτή τη λύση και ετοιμάζει την πρώτη κινητοποίηση την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. «Οι νέοι σταθμοί θα είναι πλευρικοί, δηλαδή στις εισόδους και τις εξόδους των δύο κόμβων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούν σήμερα την εθνική οδό για να πάνε στην κατοικία τους ή στη δουλειά τους θα πληρώνουν διόδια. Ετοιμάζεται επίσης η «μετακόμιση» δύο σταθμών διοδίων, της Τραγάνας, που θα μεταφερθεί στην Αρκίτσα και του Σχηματαρίου στον κόμβο Θήβας. Πριν από ένα χρόνο, λόγω των υψηλών διοδίων, πολλοί οδηγοί, κυρίως φορτηγών, άρχισαν να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουν το έξοδο. Υπολογίζεται ότι η μείωση των εσόδων είναι της τάξης του 15% και για να αντιμετωπίσουν τα διαφυγόντα έσοδα οι αρμόδιοι της κοινοπραξίας, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, προχωρούν στα νέα διόδια. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πληρώνουν για να πάνε στο σπίτι ή τη δουλειά τους, αφού αλλιώς θα ταλαιπωρούνται από τους τοπικούς ήδη μποτιλιαρισμένους δρόμους.

Πορεία με τα οχήματά τους προς τα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα πολίτες - μέλη κινήσεων του νομού, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό, την αντίθεσή τους στην ύπαρξη των διοδίων. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο του Πλαταμώνα. Στη συνέχεια, σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή και κατευθύνθηκαν προς τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Όταν έφτασαν στα διόδια, πέρασαν χωρίς να πληρώσουν το χρηματικό αντίτιμο για τη διέλευση των οχημάτων, ισχυριζόμενοι ότι τα διόδια είναι παράνομα.

Οι εργολάβοι με τον ΣΟΥΦΛΙΑ έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Στο τέλος θα μας βάλουν «διόδια» και στην κρεβατοκάμαρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...