Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΤΙ συμβαίνει με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ;


Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ μας ανταγωνίζεται αθέμιτα.

1) ανήκει σε κόμμα που είναι στη βουλή, το ΚΚΕ!
2) δεν έχει κανένα προσωπικό επιχειρηματικό ρίσκο!
3) τελευταία πήρανε επιδότηση χωρίς απολύτως διαφανή κριτήρια 1.000.000 ευρώ!
4) αρκετοί δήμοι ανήκουν στο ΚΚΕ όπως και δημοτικές επιχειρήσεις από όπου παίρνουν όλες τις δουλειές!
5) τα κεφάλαια προέρχονται από εισφορές μελών. Τσάμπα χρήμα!
6) στο βωμό των πολιτικών διαπραγματεύσεων, έχουνε πάρει όλες τις δουλειές από το Δημόσιο, εφημερίδες, περιοδικά, νομαρχίες, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, όλες τις μεγάλες εταιρείες, το ΒΕΑ, όλα τα συνδικαλιστικά έντυπα. Ακόμα και δεξιές εφημερίδες τυπώνουν για να τους εξασφαλίσουν ήρεμο εργασιακό περιβάλλον!
7) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά επαγγελματικών στελεχών του κόμματος σε όλες τις ειδικότητες!
8) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά από επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου οι περισσότεροι κατεβαίνουν για βουλευτές και με αυτούς πολεμάνε τους ανταγωνιστές τους!
9) οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα με συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων και πρόεδρο που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ τυπώνουν όλα τα έντυπα τους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.!
10) οι εργαζόμενοι τους δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία ούτε ποτέ έχει σταματήσει η παραγωγή! Έλεγχος  ορθογραφίας
11) καμία δημόσια υπηρεσία δεν τολμάει να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους όπως κάνουν σε τόσους άλλους συναδέλφους!
12)η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ. έχει πιο φτηνά μεροκάματα. Δεν εφαρμόζει την ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ που θέλει να μας επιβάλουν πανελλαδικά οι επαγγελματίες βουλευτοσυνδικαλιστές του κκε.
13) το 2008 ο τζίρος της τυποεκδοτικής είναι περίπου 80.000.000 ζεστό χρήμα που το άρπαξαν με κομματικά, πολιτικά και συνδικαλιστηκά μέσα από εμάς.
14) Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!

Η εκτυπωτική μονάδα της Τυποεκδοτικής στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι Αττικής σε μια έκταση 18 στρεμμάτων, ενώ η συνολική επένδυση για τις μονάδες ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ και μάλιστα έλαβε γενναία ενίσχυση από τον αναπτυξιακό νόμο πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και νέος εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό, στο ΚΚΕ δεν θρησκεύονται αλλά σίγουρα στην Τυποεκδοτική ισχύει το χριστιανικό ρητό: «Η Εκκλησία να είναι ανοικτή και όποιος θέλει ας έρχεται να ανάψει το κεράκι του». Το ρητό επιβεβαιώνεται αφού πελάτες της Τυποεκδοτικής είναι εφημερίδες που ανήκουν στον αντίθετο ιδεολογικό χώρο όπως ο «Ελεύθερος Τύπος», η «Χώρα» και ο «Ελεύθερος», καθώς και οικονομικές και αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά. Μάλιστα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η εταιρεία έκανε χρυσές δουλειές αφού πολλοί υποψήφιοι άλλων κομμάτων έσπευσαν να τυπώσουν τα φυλλάδιά τους με καλές τιμές στην εταιρεία.

Αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά της ΜΚΟ "Αλληλεγγύης" κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών από την εταιρεία Τυποεκδοτική του Ριζοσπάστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η "Αλληλεγγύη" χρωστάει 250.000 στην Τυποεκδοτική για την εκτύπωση της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Πολίτης" την οποία εξέδιδε ο γνωστός για τις στενές του σχέσεις με τον Μακαριστό Χριστόδουλο Δ. Φουρλεμάδης. Σήμερα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην ΜΚΟ έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Κώστας Δήμτσας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά στην αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης, η Τυποεκδοτική υποστηρίζει ότι η "Αλληλεγγύη" χρωστά σε τρίτους 9.000.000 ευρώ!

*Η «αιμοδοσία» από το κομματικό ταμείο, οι κρατικές ενισχύσεις μετά τη μεγάλη πλημμύρα του '94 (όταν καταστράφηκαν τα υπόγεια του Περισσού) και κάποιες καλές δουλειές με το Δημόσιο (όπως η εκτύπωση του «Χρυσού Οδηγού» από τον ΟΤΕ) επέτρεψαν στην επιχείρηση να λειτουργεί ικανοποιητικά. Κάποτε, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και ως... απεργοσπάστρια επειδή τύπωσε εφημερίδες στις οποίες η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων: «Ήμασταν δεσμευμένοι εμπορικά», απάντησαν τότε οι σύντροφοι υπεύθυνοι...

*Ευτυχώς, όμως, εμφανίστηκαν τότε οι πελάτες και... η Ν.Δ. Η ανάκαμψη ήρθε από τα νέα «γερά» συμβόλαια από διαφημιστικές εταιρείες, εκδότες («Ελεύθερος», «Πρώτο Θέμα»), αλλά και από... τον Δ. Σιούφα, ο οποίος υπέγραψε, πέρυσι, την υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε ένα εκατομμύριο ευρώ για την «αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων της», όπως διαβάζουμε στην υπουργική απόφαση.
http://typografeio.blogspot.com/2009/01/blog-post_6735.html

Μήπως πρέπει να ξανά να «ασχοληθούμε» με το θέμα γιατί πολύ βρωμάει. Εμείς το είχαμε αναδείξει παλιά αλλά κάπου «πάγωσε».Μάλλον είναι ο «καιρός» του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...