Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Βγενόπουλος vs Βασιλάκη; η στημένο παιχνίδι?


Νέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής, καθώς μετά τη MIG, προσφορές για την απόκτηση της εταιρείας κατέθεσαν σήμερα η Aegean Airlines και η Chrysler Aviation. Η προσφορά της Aegean ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ για το κομμάτι του πτητικού έργου της εταιρείας και σε 20 εκατ. ευρώ για την τεχνική βάση. Παράλληλα, η Aegean είναι διατεθειμένη να εξαγοράσει την Πάνθεον στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή το ύψος της πρότασης ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean, στόχος υποβολής της προσφοράς είναι «η δημιουργία μίας ισχυρότερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας με το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, ώστε να μπορεί να σταθεί με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στον διεθνή ανταγωνισμό στο πλαίσιο του ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου». Επιπλέον, σύμφωνα με την Aegean, στην περίπτωση που η πρόταση της Aegean τύχει της αποδοχής του Ελληνικού δημοσίου, η εταιρεία είναι διατεθειμένη «να παραχωρήσει μέρος της δραστηριότητας εσωτερικού ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο υπάρχων ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά, στην οποία ήδη άλλωστε έχουν ενταχθεί πρόσφατα νέοι παίκτες».

Στο «παιχνίδι» και η Chrysler Aviation

Παράλληλα, νέα προσφορά, ύψους 210 κατέθεσε σήμερα και η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Chrysler Aviation για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής (Πάνθεον, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η εταιρεία μας ανακοινώνει ότι θα καταθέσει προσφορά και για την εξαγορά των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της Ολυμπιακής. Η Chrysler Aviation δεσμεύεται για την ανασυγκρότηση του ομίλου της Ολυμπιακής και την δημιουργία μίας επιτυχημένης αεροπορικής εταιρείας με την οποία όλοι μας θα νιώθουμε τιμή μας να πετάμε».

Πολλά παράξενα συμβαίνουν. Όλα «αρχίζουν» μετά το «δείπνο» του Παπανδρέου στο οποίο μετείχαν και άτομα του περιβάλλοντος Μητσοτάκη. Ο Βασιλάκης δεν θα «υπήρχε» χωρίς τον επίτιμο. «Στροφή» καθημερινής Αλαφούζου- Μάνου που είναι «παιδί» των Μητσοτάκη- Βασιλάκη κ.λ.π κατά του Καραμανλη, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ «υποσχέσεις» Γιωργάκη στον Βγενόπουλο, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ «φιλίες» με Βασιλάκη. Ρε μπας και υπάρχει υπόγεια συμμαχία ΝΤΟΡΑΣ- ΓΙΩΡΓΑΚΗ για πτώση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; τίποτα δεν θα μου φανεί περίεργο? Ρε μπας και είναι όλοι μια συμμορία και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. μήπως ήταν από την αρχή στημένο το παιχνίδι για την αρπαγή της ολυμπιακής από τον Βασιλάκη και φοβήθηκαν τον σάλο που θα ξεσπούσε; Πολλές ανίερες συμμαχίες προκύπτουν από άτομα που δεν «κολλάνε» μεταξύ τους. Καραμανλής με Βενιζέλο; και Γιωργάκης με Ντόρα; Συμμαχήσανε ; λιγάκι δύσκολο. Ο Χατζηδάκης το «παιδί» του Μητσοτάκη ίσως σπρώχνει «υπογείως» την Aegean για να πάρει την Ολυμπιακή. Γιατί συναντιέται εκτάκτως ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ με τον ΒΑΣΙΛΑΚΗ, κατάλαβε το «κόλπο» ότι μπορεί να τον κάνανε «χρήση»; Η E.E. θα το επιτρέψει; (αλλά και η επιτροπή ανταγωνισμού). Διότι δεν επιτρέπεται η δημιουργία μονοπωλίου στις αεροπορικές μεταφορές!

Η Ντόρα στηρίζει Παπανδρέου...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. Συνάντηση Βγενόπουλου-Βασιλάκη στο HILTON...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...