Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Τι Γιωργάκης….Τι Κωστάκης…. Στο ίδιο έργο «θεατές».




Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μετά τις εθνικές εκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων. Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει όλα τα κόμματα για μια εθνική στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς στον τόπο μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, επιμένοντας στην ανάγκη για διαφάνεια παντού. «Η διαφθορά υπονομεύει τη δανειοληπτική ικανότητα και αξιοπιστία της χώρας μας. Μειώνει την ανταγωνιστικότητα και την αξία των προϊόντων μας. Εμποδίζει και αποθαρρύνει τον σοβαρό επενδυτή. Εκτροχιάζει και σπαταλά το αναπτυξιακό μας απόθεμα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας. Για τον πολίτη η διαφθορά σημαίνει ότι υπονομεύονται τα βασικά του δικαιώματα. Η διαφθορά ενισχύει την κοινωνική ανισότητα, την κοινωνική αδικία. Παραμερίζει στην πράξη κάθε έννοια αξιοκρατίας. Καταργεί τη βασική έννοια της Δημοκρατίας μας, της ισονομίας, δηλαδή της ίσης μεταχείρισης του κάθε πολίτη απέναντι στον νόμο. Καλλιεργεί την αίσθηση της γενικευμένης ανομίας».


Ο κ. Καραμανλής κινήθηκε ξανά σε προσωπικούς τόνους σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το κύρος του και να ξεχάσει ο κόσμος την «κούρασή του». Έτσι είπε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών. «Ξέρουμε, είπε, τις δυσκολίες, ξέρουμε πως θα βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και θα τον βγάλουμε με ασφάλεια». Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο είπε ότι «όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι θα πρέπει να απομονωθούν» και ότι δεν μπορούν να σπιλώνουν ολόκληρη την παράταξη.


Αυτά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να τα πάρει κάποιος. Ο Γιωργάκης θυμήθηκε τώρα την διαφθορά και την κλεψιά ενώ συνεχίζει τους κλέφτες να τους έχει στο «σπίτι» του. Υπάρχει πολιτικό στέλεχος στο πασοκ μη «λασπωμένο» με κάτι; Εάν υπάρχουν θα μετρούνται στα δάχτυλα των χεριών. Για πια κάθαρση μιλάτε κε Παπανδρέου που την ρεμούλα και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος την διαπλοκή και ότι άλλη σαβούρα μας εξουσιάζει την φέρατε εσείς στην ΕΛΛΑΔΑ. Το κόμμα σας είναι από πάνω έως κάτω τους πρώην πρασινοφρουρούς σάπιο. Εάν δεν ήταν σάπιο δεν θα «υπήρχατε». Η «σαπίλα» των πρωην «ομοτράπεζων» στο μεγάλο φαγοπότι, σας κρατάει ακόμα στα «πράγματα» και προσπαθούν να σας ξαναβάλουν στην πλάτη μας ως δήθεν «νέο» ανάλαφρο, αλλά άχρηστο «φορτίο» για τον πολίτη.

Από την άλλη ο Κωστακης αφού ηρθε στην εξουσία με την σημαία της κάθαρσης και της διαφάνειας (τι ωραίες λέξεις) μόλις είδαν «ψητό» βούτηξαν σαν τους «πεινασμένους» να φάνε μέχρι να σκάσουνε. Σε μια νύχτα ξεχάσανε και τους διαπλεκόμενους και τους νταβατζήδες και όλες τις άλλες «διακηρύξεις» και τρέξανε ποιος θα πρωτομπεί στο pay roll και να κάνει «σχέσεις» μαζί τους. Βλέπεις τόσα χρόνια μακριά από την κυβέρνηση είχαν «αδειάσει τα ταμεία τους» και έπρεπε να τα γεμίσουν. Δώσε και εμένα μπάρμπα που λένε. Ψάχνανε να βρούνε τους πιο σάπιους και τους πιο αργυρώνητους για να τους «βοηθήσουν» στο θεάρεστο «έργο» τους. «της κάθαρσης και της διαφάνειας» Όσο για την δήθεν κάθαρση; πως να την κάνουνε αφού «στηριχθήκανε» στην ίδια «ομάδα» νταβατζηδων που ξέσκιζε και επί ΠΑΣΟΚ. Είναι που λένε οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά οι «ίδιοι» ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΟΙ κυβερνάνε ΠΑΝΤΑ. όσο για την διαφάνεια; Υπάρχουν «εθνικοί λόγοι», κομματική πειθαρχία, και διάφορες τέτοιες παπαΔιες που δικαιολογούν την «αδιαφάνεια» στην κλεψιά. Μυστικοί λογαριασμοί, μυστικά κονδύλια, μυστικές μίζες, Όλα μυστικά. Έτσι λένε όταν «δυσκολεύουν» τα πράγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...