Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Τώρα θα πάρετε τα τρία… δάχτυλα από τον «μεσολαβητή»


Μεταβίβασε τα ακίνητα στα παιδιά του

Σχεδόν ταυτόχρονα με την υποβολή της αγωγής της Siemens εναντίον του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου -η εταιρεία την ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου 2009- ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προχώρησε στη μεταβίβαση σημαντικών περιουσιακών του στοιχείων στα δύο ανήλικα τέκνα του, χωρίς όμως να τα μεταβιβάσει σε τρίτους, στοιχείο που δείχνει ότι έχει επιλέξει να διατηρήσει ως κέντρο της ζωής του την Ελλάδα.

Στις 16 Ιανουαρίου 2009 ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, με πράξη γονικής παροχής της συμβολαιογράφου Αθηνών Ελένης Κωνσταντινίδου - Θεοδωρακοπούλου, παρέσχε στα δύο παιδιά του από μισή και εξ αδιαιρέτου, την ψιλή κυριότητα μιας κατοικίας 88 τετραγωνικών μέτρων στον Τριαντάρο της Τήνου. Επίσης μίας άλλης κατοικίας 85 τετραγωνικών μέτρων στην ίδια τοποθεσία.

Στο λόφο Παλλήνης στην Παλλήνη ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens δίνει την κυριότητα ενός διαμερίσματος 143 τετραγωνικών μέτρων και μίας θέσης πάρκινγκ, εξ ημισείας επίσης, στα δύο παιδιά του ενώ το ίδιο κάνει στο διαμέρισμα, στο οποίο κατοικεί, στην Εκάλη. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο τελευταίο, εμβαδού 340 τετραγωνικών μέτρων, που μοιράζεται επίσης εξ ημισείας στα δύο παιδιά του, ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος διατηρεί το δικαίωμα ισόβιας οίκησης -δικαίωμα που είναι πρωσοποπαγές- και της εφ’ όρου ζωής επικαρπίας έτσι ώστε να μην διατρέχει τον κίνδυνο κατάσχεσης.

Σε αυτό το τελευταίο ακίνητο η Siemens Financial Services έχει εγγράψει υποθήκη για δάνειο που έχει χορηγήσει στον κ. Χριστοφοράκο. Αυτό το δάνειο δηλώνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος να συνεχίσει να το εξοφλεί.

Για την εξόφληση του συγκεκριμένου δανείου είχε προσημειώσει η Siemens Financial Services και ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο, συνολικής αξίας ύψους 860.000 ευρώ στις 4 Απριλίου 2005. Η συνολική αξία που μετέγραψε ο κ. Χριστοφοράκος τον περασμένο Ιανουάριο στα παιδιά του ανέρχεται σε 852.081,46 ευρώ (αντικειμενική αξία). Η πραγματική αξία των ακινήτων αυτών υπολογίζεται από μεσίτες στην Αττική και την Τήνο σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την αξία των οικοπέδων στα οποία ανήκουν τα κτίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...