Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ο Γιωργάκης πετάει στα σύννεφα


Την αναμόρφωση του πόθεν έσχες σε τέτοιο βαθμό, που όσοι δεν δηλώνουν τα περιουσιακά του στοιχεία θα τα χάνουν υπέρ του δημοσίου, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Παλαιά Βουλή σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Πολιτικό σύστημα και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη». Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο κράτος διαφάνειας τόνισε κατ’ αρχήν ότι η διαφάνεια δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ και έκανε λόγο για λογοδοσία και διαφάνεια στα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τέσσερις προτάσεις στο πλαίσιο των μεγάλων θεσμικών αλλαγών, που θα επιχειρήσει μία κυβέρνησή του: Οι τομές είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, η αλλαγή του «τοπίου» στα ΜΜΕ και το κράτος διαφάνειας. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκλεισε την Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, ενώ, σε αντίθεση, το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής για να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη λειτουργία του κράτους με διαφάνεια. «Ο συμβολισμός μιλά καθαρά. Εκπροσωπούμε δύο κόσμους αντίθετους και όσο και αν οι της ΝΔ θέλουν να εθελοτυφλούν, η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές τους, της ανομίας και της ατιμωρησίας, βυθίζουν την χώρα στην βαρβαρότητα της κοινωνικής αδικίας και της πόλωσης».Ζήτησε νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και νίκη και αυτοδυναμία του στις εθνικές εκλογές.«Το ζήτημα του κράτους είναι κομβικό: οι σοσιαλιστές είναι αντίθετοι τόσο στον κρατισμό, όσο και στον φονταμενταλισμό της αγοράς θέτοντας το ερώτημα ‘ποιο κράτος και ποια αγορά;’», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι «στην ποιότητα και την ισχύ της δημοκρατίας». Και κατέληξε: «Το ελληνικό κράτος χρειάζεται ειρηνική επανάσταση. Εγγυώμαι την αξιοκρατία παντού. Θα στελεχώσουμε την Δημόσια Διοίκηση με τα καλύτερα στελέχη από όλους τους χώρους και με πυξίδα αυτές τις δεσμεύσεις θα κυβερνήσουμε την χώρα γιατί έχουμε θάρρος, βούληση, εμπειρία και ικανότητα».

Καλά θέλεις να σε μαυρίσουν; Τι είναι αυτά που λες? Δηλαδή θα κατάσχεις όλων των πολιτικών τις «μαύρες» περιουσίες; Διότι δόξα τω θεώ όλοι έχουν. Και πως θα τις βρεις; Μάλλον σε καμιά παράγκα κανενός κακομοίρη θα αρκεσθείς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
(HELLENIC COPYRIGHT ORGANISATION)
Μεσογείων 138
Αθήνα

Αγαπητέ κύριε Γεώργιε,

Μετά λύπης μας σας ανακοινώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτή την αίτησή σας για ένταξη στον οργανισμό μας, διότι δεν πληρείτε ούτε κάν τα τυπικά προσόντα.

Παρόλο που στον Οργανισμό μας γίνονται δεκτοί όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες (ακόμη και οι ομογενείς, όπως εσείς), παραμένει βασική προϋπόθεση του Καταστατικού μας να διαθέτει ο υποψήφιος έστω και ένα κόκκο προσωπικής πνευματικής ιδιοκτησίας.

Προς το παρόν σας προτείνουμε να ενοικιάσετε λίγη από τους συνεργάτες σας, για να καλύψετε το κενό.

Εφόσον προσκομίσετε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο (από κρατικό φορέα) που να επιβεβαιώνει ότι έχετε φαιά ουσία περισσότερη από ένα κουνουπίδι, δεσμευόμαστε ότι θα επανεξετάσουμε άμεσα την περίπτωσή σας.

Μέχρι τότε σας παρακαλούμε να σταματήσετε να ενοχλείτε το τηλεφωνικό μας κέντρο μετά τις 3 μ.μ., διότι αυτός με τον οποίο συζητάτε είναι αυτόματος τηλεφωνητής και μας τελειώνετε την κασέτα.

Μετά τιμής,


Ιωάννα Μεταξάκη
Προϊστάμενη Διοικητικού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...