Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Κύριε Σιούφα ,οφείλεις να απαντήσεις, ΥΠΑΡΧΕΙ σκάνδαλο, η όχι;


IXNOS: Εμείς ρωτάμε ευθέως και ονομαστικά για τυχόν παρεξηγήσεις. πρόκειται για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη οφείλει ο πρόεδρος της βουλής μας να απαντήσει ευθέως. ΝΑΙ η όχι;

Είχαμε ξαναρωτήσει αλλά «μούγγα στο μαντρί»

Βελόπουλε είσαι συκοφάντης του αρχηγού σου; η λες πικρές αλήθειες;

(Αληθεύει ότι η βουλή πληρώνει με τον χρόνο σουίτα στο πόρτο παλλάς για να διαμένει ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ως εκλεγμένος βουλευτής και δει αρχηγός κομματος (ενώ κατά δήλωση του πάντα έχει σπίτι στην Θεσσαλονίκη, το οποίο δηλώνει στο ποθεν εσχες του στην βουλή) και η οποία κοστίζει σε εμάς τους πολίτες ένα τρομακτικό ποσόν? Μερικοί μιλούν για πάνω από 300.000 ευρώ στην τετραετία που θα είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης.)

Από το http://politikosafari.blogspot.com/

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

κ. Πρόεδρε

Με σεβασμο και εκτίμηση στο προσωπό σας, ερωταμε τα εξής:

Γνωρίζουμε ότι η βουλή πληρώνει τις δαπάνες ενοικίων βουλευτών, γιά την διαμονή τους στην Αθήνα, οι οποίοι εξελέγησαν και προέρχονται από την περιφέρεια.

Το αιτιολογικό είναι ότι , το Ελληνικό Κοινοβούλιο , έχει έδρα την Αθήνα και κατα συνέπεια οι βουλευτές της περιφέρειας , είναι υποχρεωμένοι -ως εκ της φύσεως της εργασίας των-, να διαμένουν στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα..έξοδα ενοικίου!

Εντάξει, να και εμείς ουδέποτε τούς... παρακαλέσαμε να γίνουν βουλευτές, ( αντίθετα αυτοί μας παρακαλάνε και επαιτούν τη ψήφο μας ), άς "πάει στην ευχή " και δεν το συζητάμε.

Όμως κ. Πρόεδρε, εδώ πρέπει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:

Αληθεύει ότι η Βουλή πληρώνει τα έξοδα ενοικίου σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με το μήνα σε βουλευτή , ο οποίος εξελέγη μεν στην Α! Θεσσαλινίκης, είναι όμως μόνιμος κάτοικος Αθηνών ( Π. Φάληρο );

Δηλαδή τις 350 ημέρες πού ο βουλευτής απουσιάζει γιατί να πληρώνεται ο ξενοδόχος;

Αν αληθεύει, γιατί 'εφ όσον η εργασία του ως βουλευτή είναι στην Αθήνα και στην Αθήνα διαμένει τις 350 ημέρες το χρόνο στην ιδιόκτητη κατοικία του (Π Φάληρο );

Αν αληθεύει, υπάρχει προηγούμενο κατά αντιστοιχία, σε άλλο βουλευτή;

Αν αληθεύει, βάσει ποίας διατάξεως τού κανονισμού της Βουλής, του παρέχεται αυτό το δικαίωμα;

Είναι ερωτήματα ενός απλού Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες της Βουλής και ο οποίος κάνει συγκρίσεις , με το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες , π.χ. Βρετανία, και περιμένει επαρκή και πληρέστατη απάντηση.

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς ΜΙΜΗΣΗ

Στις 21 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Μάικλ Μάρτιν, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις δαπάνες των βουλευτών στη Βρετανία. Σε δήλωσή του, ο Μάικλ Μάρτιν που κατέχει το αξίωμα εδώ και εννέα χρόνια αναφέρει ότι "αποφάσισε να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου του σώματος την Κυριακή 21 Ιουνίου". Πρόσθεσε δε, πως οι εκλογές για την επιλογή του διαδόχου του θα διενεργηθούν στις 22 Ιουνίου. Ο 63χρονος Μάρτιν επικρίθηκε για τους χειρισμούς του στην επιδεινούμενη κρίση που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις βουλευτικές δαπάνες. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από 300 χρόνια που ένας πρόεδρος της Κάτω Βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου εξαναγκάζεται σε παραίτηση.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...