Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Η ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ η άξια «υπηρέτρια» του Λονδίνου


Κάνοντας αρχηγική εμφάνιση με δικές τις θέσεις και όχι τις κομματικές, αντιμετωπίζοντας θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ (και εννοεί υπό την σκέπη ασφαλώς της Ντόρας που θεωρείται η εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης.) ΔΙΧΝΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΣΕΙ δική της πορεία, ως «εκπρόσωπος» καθαρά οικονομικών «ρευμάτων» στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ασφαλώς θα πρέπει να το περιβάλει αυτό με τον «μανδύα» της αμπελοφιλοσοφίας περί πολιτικής για «άλλοθι»

- Γιατί επιλέξατε τον ΛΑΟΣ;

«Είναι το μοναδικό κόμμα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. (Από πότε έγινε κεντροδεξιό χωρίς συνέδριο;)

Σας εξέπληξε η υποδοχή που σας έγινε; Πού το αποδίδετε αυτό;

γιατί έφυγα από την πολιτική, στεριώθηκα στα πόδια μου δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα και ξαναγυρίζω στην πολιτική.(«Στερεωθήκατε» δουλεύοντας για όλη την διαπλοκή της Ελλάδος;)


- Πότε αποφασίσατε οριστικά ότι θα στρατευθείτε με τον κ. Καρατζαφέρη;

«Επέλεξα τον ΛΑΟΣ προς το τέλος Απριλίου». (Εδώ ψεύδεστε διότι το μητσοτακεικο λέει από τις γιορτές.)

Πώς έγινε η προσέγγιση;

Αποφάσισα να δουλέψω για την πατρίδα μου σε έναν διεθνή οργανισμό. Η πρόταση του κ. Καρατζαφέρη με έκανε να σκεφτώ και την Ευρωβουλή». (Ποιος ήταν ο «μεσολαβητής»;)

- Γιατί λέτε «και την Ευρωβουλή»;

«Γιατί ήδη είχα πρόταση από δύο άλλους διεθνείς οργανισμούς». (Ποιοι είναι αυτοί οι “οργανισμοί”; Μπορούμε να μάθουμε; Μήπως είναι «μέσα» σε αυτούς και ο Σόρος;)

- Πριν από ημέρες είπατε ότι στον ΛΑΟΣ διακρίνατε τον ενθουσιασμό και την ορμή των στελεχών της ΝΔ πριν από 20 χρόνια. Δεν είναι υπερβολή αυτό;

Έχουν όραμα, ιδανικά, αντιπαλότητα επί συγκεκριμένων θεμάτων αρχών και πολιτικής. Ξέρετε, η ιδεολογική αντιπαλότητα είναι τεράστια παραγωγική και δημιουργική δύναμη». (Γιατί καρφώνεις τον χέρι-χέρι ότι υπάρχει «αντιπαλότητα» εντος αφού πας «αντίπαλος» αποπέμπεται. Δεν ξέρεις ότι είναι το κόμμα του ενός;)

- Διακρίνω πραγματική ευχαρίστηση σε αυτά που λέτε.

«Έτσι είναι. Και επειδή ο ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα εξουσίας, αυτή η ενέργεια των στελεχών του έχει και την καθαρότητα της ανιδιοτέλειας». (Θα ζητήσεις να επιστρέψουν όσοι «ανιδιοτελείς» διαφώνησαν και έφυγαν ; Έχεις τέτοια “δύναμη”;)

- Σας έγινε πρόταση από τη ΝΔ; - Αν σας έκανε θα τη δεχόσαστε

«Υπό τον μοναδικό όρο της αναγέννησης μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, αστικής παράταξης». (ΔΗΛΑΔΗ αρχηγός η ΝΤΟΡΑ ?)

- Θεωρείτε ότι η ΝΔ έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις;

«Τα ιστορικά ελληνικά κόμματα που έχουν παρελθόν και παρόν εκ των πραγμάτων έχουν εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ακόμη και το μέλλον τούς δημιουργεί δεσμεύσεις. Και δεν εννοώ μόνο υλικές εξαρτήσεις. (Μπορείς σαν «ειλικρινής ελληνίδα» του ΛΑΟΣ να μας πεις σε πόσες από αυτές τις «εξαρτήσεις» έχεις «συμμετοχή»)

- Πώς συμβιβάζεστε εσείς, μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά και κοσμοπολίτισσα, με τον ΛΑΟΣ που πρεσβεύει τον εθνοκεντρισμό;

Η πρώτη αρχή για να αποδεχτείς ισότιμα όλους τους άλλους είναι: “Προστάτεψε τη βάση σου”». (Εγώ θα έλεγα προστάτεψε τα «νώτα» σου υπακούοντας στις άνωθεν εντολές).

- Στελέχη της ΝΔ επιμένουν ότι ο ΛΑΟΣ είναι ακραίο κόμμα.

«Γενικώς και αορίστως μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Στην πράξη οι συγκεκριμένες θέσεις που έχει ο ΛΑΟΣ υπενθυμίζουν ότι ως κόμματα εξουσίας πρέπει να ομιλούνε στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού και του εφικτού». (Δηλαδή παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εγκατάλειψη ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ επιπλέον παραχωρήσεις ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ αιγαίο Κ.Λ.Π. αυτά δεν είναι τα «ρεαλιστικά»; )

- Πώς θα βλέπατε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΛΑΟΣ;


Δεν βλέπω γιατί τόση ταραχή για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης». (Πάλι με την Ντόρα να μην ξεχνιόμαστε)

- Είστε υπέρ της μαζικής επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στη χώρα εκκίνησής τους;

«Έχουμε ήδη τη δημιουργία του εθνικού οργάνου ελέγχου της λαθρομετανάστευσης όπου Στρατός και Λιμενικό θα απωθούν ad hoc ομάδες λαθρομεταναστών. Αν φτάσουμε σε μέτρα μαζικής επαναπροώθησης τότε πια η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη». (ΩΡΑΙΑ η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ)

Γιατί χαρακτηρίζετε «ανέξοδη» τη στάση της Αριστεράς σε αυτό το θέμα;

«Θα τη χαρακτήριζα ουσιαστική αν έβλεπα τη “φωτισμένη” Αριστερά, με έξοδα του κόμματός τους και των οπαδών τους, να χτίζουν και να λειτουργούν π.χ. ένα πολιτιστικό κέντρο μικρό- για τους μετανάστες της περιοχής της Ομόνοιας. (Γιατί δεν το κάνει ο χέρι-χερις σε μικρότερη κλίμακα; έχει μπόλικα λεφτά. Εισηγήσου το)

- Ποιοι ευθύνονται για αυτό;

έχουμε τα ενοχικά σύνδρομα μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης. Και οι δύο πλευρές ζουν σε άλλη εποχή και σε άλλες καταστάσεις, που νομιμοποιούσαν τις όποιες πολιτικές άμυνας και εξέγερσης των δύο πλευρών». (Το άρθρο 114 σου λέει τίποτα;)

- Πιστεύετε ότι έχει ηττηθεί ιδεολογικά η Δεξιά στην Ελλάδα;

Αν είχε επικρατήσει η ιδεολογία του υπαρκτού σοσιαλισμού, με όλο τον σεβασμό στα πρόσωπα και στις ιδεολογίες τους, οι κκ. Καραμανλής, Παπανδρέου και Αλαβάνος θα δούλευαν στις οικοδομές στη Γαλλία και εγώ με την κυρία Παπαρήγα θα ήμασταν οικιακές βοηθοί στο Λονδίνο».( (Ωραίος σεβασμός στις ιδεολογίες? Δηλαδή κυρία Τζαβέλα μου η δεξιά παίρνει τις «υπηρέτριες» του Λονδίνου σαν και εσένα και μας τις φορτώνει στην πλάτη ως σωτήρες? Δουλεύει πολύ η αξιοκρατία στην παράταξη σου.)

- Πολύ κυνική τοποθέτηση...

«Εκ των πραγμάτων ρεαλιστική όμως. Η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι όμηρος μιας αριστερής θολοκουλτούρας η οποία πια έχει χαρακτηριστικά φασιστικού δογματισμού. Και δεν το θέτω στη βάση της ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Το επισημαίνω ως επικίνδυνη γελοιότητα, δύσκολα αναστρέψιμη και ανασταλτική κάθε προσπάθειας πραγματικής προόδου» .(Ποια είναι η πρόοδος .Τα εκάστου αφεντικά που «υπηρέτησες»; Τα στειτς, οι ωρομίσθιοι, η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; για εξήγησε μας?)

- Γι΄ αυτό και η επιθυμία σας για το Ευρωκοινοβούλιο;

«Γι΄ αυτό και η φυγή μου προς το Κοινοβούλιο με έντονα συμπτώματα πολιτικού πρόσφυγα».( Μάλλον είναι η μεταφορά του παιχνιδιού εκεί γιατί έχει πιο πολύ «ψωμί», ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.)

- Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών;

«Η συμμετοχή ικανών αντιπροσώπων της Ελλάδος σε μια ιστορική στιγμή όπου αρχίζει να διαμορφώνεται το νέο οικονομικό μοντέλο για την παγκόσμια αγορά». (Αντιπροσώπων ποιων; Ποιους θα «αντιπροσωπεύουν»; Τον ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΤΟΝ ΜΗΤΗΛΗΝΑΙΟ και τους συν αυτω;)

- Θα μείνετε στην Ευρωβουλή ή θα επιστρέψετε σε περίπτωση εθνικών εκλογών;

«Από όσα έχουμε ήδη συζητήσει, είναι εμφανές ότι θέλω να δουλέψω για την Ελλάδα μόνον από την Ευρωβουλή. Το βλέπω ως ανάληψη συγκεκριμένης εργασίας με στόχους, με αποτελέσματα μετρήσιμα. (Πάνω από όλα οι «υποχρεώσεις»)

- Υπάρχει στο μυαλό σας ένας μετρήσιμος στόχος;

«Με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ έχουμε έναν πρώτο μετρήσιμο στόχο για τον οποίο θα ζητήσουμε τη συνεργασία όλων των ελλήνων ευρωβουλευτών: η Ελλάδα δαπανά 6,57 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της για αμυντικές δαπάνες, αναγκαίες όταν υπάρχει το casus belli από τη γειτονική μας Τουρκία, Εφόσον η Ελλάδα είναι τα ΝΑ σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να καλύπτει αυτές τις συγκεκριμένες δαπάνες. (Αυτό είναι το διακυδευμα? Οι αμυντικές δαπάνες. Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ και έπρεπε να πάει το « ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ» στις «διαπραγματεύσεις». Άρε μπαγάσα ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ θα τρελαθείς στο τάλιρο?)

Η συνέντευξη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...