Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η «εξέγερση» των Μουσουλμάνων


Τα συντρίμμια κατά μήκος της οδού Γ Σεπτεμβρίου, τα σπασμένα αυτοκίνητα και οι γκρεμισμένες προθήκες των καταστημάτων είναι αυτόπτες μάρτυρες της βιαίας διέλευσης των μουσουλμάνων μεταναστών που για δεύτερη ημέρα άλωσαν το κέντρο της Αθήνας. Αφορμή για τη βίαια αυτή αντίδραση στάθηκε, κατά τους μουσουλμάνους μετανάστες, η σπίλωση του Κορανίου από αστυνομικό όργανο, κατά τη διάρκεια ελέγχου ενός Ιρακινού πολίτη. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Τετάρτης. Η αγριότητα που επέδειξαν οι διαδηλωτές αιφνιδίασε. Με την κραυγή «Ο Θεός είναι μεγάλος» συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις, κατέστρεψαν και μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης. Πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα στην Ελλάδα, που προκαλούν ανακλαστικά και προμηνύουν θύελλες. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αθήνα. Τα γεγονότα παραπέμπουν σε αντίστοιχα που καταγράφτηκαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και την Ισπανία και την Ιταλία.

Το χρονικό των επεισοδίων

Με καταστροφές προθηκών καταστημάτων, συγκρούσεις με την Αστυνομία και συνθήματα όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος», οι διαδηλωτές έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην Ομόνοια και το Σύνταγμα έως την Πλατεία Βικτωρίας. Πέραν των διαμαρτυριών, οι διαδηλωτές ζητούσαν την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δήλωναν ότι αδυνατούσαν σήμερα να ελέγξουν τους ταραξίες. Η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί για τις 16:00 στην πλατεία Ομονοίας, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν χθες προσευχηθεί ομαδικά, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Οι πρώτες συμπλοκές ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μάρμαρα στους αστυνομικούς και αυτοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Προκλητική δήλωση Καρατζαφέρη,


« Σεβόμαστε την θρησκεία τους, σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους, να καταλάβουν όμως ότι ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα. Τους καλοδεχτήκαμε και τους συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν δεν τους αρέσει οι πόρτες είναι ανοιχτές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στα βίαια επεισόδια.

Το Al-Jazeera μετέδωσε ότι τα επεισόδια έγιναν ανάμεσα στην Αστυνομία και σε περίπου 1.000 διαδηλωτές που ήταν κυρίως μουσουλμάνοι, ύστερα από το περιστατικό που συνέβη προχθές με έναν αστυνομικό να σχίζει ένα Κοράνι (Quran) που ανήκε σε Ιρακινό μετανάστη κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας. Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες», ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του εκπροσώπου της Μουσουλμανικής Ένωσης στην Αθήνα, Naim Elghandour, στο πρακτορείο Reuters, όπου λέει ότι υπέβαλαν μήνυση εναντίον του αστυνομικού που έσκισε το Κοράνι.

Έσπειραν άνεμους θα θερίσουν θύελλες. Η ανεξέλικτη είσοδος στην χώρα θα πληρωθεί πολύ ακριβά. Το κακό είναι ότι το κόστος των «ακαταλαβίστικων» κυβερνητικών ενεργειών το πληρώνουν οι απλοί πολίτες. Θα δούμε γεγονότα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Ακόμη δεν άρχισαν τα «προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...