Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Χορεύει η Μακεδονία στον ρυθμό του εγκέλαδου



Συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Τα τελευταία νέα από Κιλκίς.

Αλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Βόρεια Ελλάδα.

5 σεισμοί τις τελευταίες 7 ώρες, από 3,3 - 5,2 ρίχτερ, με τελευταίον, αυτόν στις 22:30, περίπου στα 4,4 ρίχτερ, με επίκεντρο τη Δοϊράνη (σύνορα Κιλκίς-Σκόπια) έχουν αναστώσει τους κατοίκους της Μακεδονίας.

Στην πόλη του Κιλκίς, πολλοί από τους κατοίκους βρίσκονται αυτή την ώρα (23:30) βρίσκονται στους δρόμους και στις εισόδους των πολυκατοικιών τους. Άλλοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη και πήγαν στα χωριά τους.κάποιοι άλλοι, έχουν καθηλωθεί στις τηλεοράσεις και περιμένουν να ενημερωθούν.

Ο κόσμος εκφράζει μεγάλα παράπονα για την ελλειπή ενημέρωση από την κρατική διοίκηση καθώς και για το γεγονός ότι δεν δίδονται οι απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες για τις επόμενες ώρες.

κανείς δε γνωρίζει αν ο τελευταίος σεισμός υπάγεται στα πλαίσια μιας μετασεισμικής δραστηριότητας ή αν πρόκειται για προσεισμικές δονήσεις που υποκρύπτουν το ενδεχόμενο κάποιου μεγαλύτερου σε ένταση σεισμού.

προς αποφυγή κάθε πανικού, που δεν οφελεί κανέναν τούτη τη στιγμή, απευθυνόμαστε στην κρατική διοίκηση και ζητάμε εσπευσμένα έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, που είτε θα μας καθησυχάσει είτε θα μας προφυλάξει, τις ώρες που ακολουθούν. Για ενημέρωση στο http://www.gein.noa.gr/services/recent-earth2.html

Καλά αυτοί οι κόπανοι της αντισεισμικής προστασίας τι κάνουν έχουν ρεπό; O κόσμος όταν δεν ενημερώνεται υπεύθυνα μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά και διάφορα. Πάντως δεν φαίνεται να πρέπει να ανησυχούν και τόσο πολύ οι πολίτες. Ας λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από μόνοι τους γιατί το κολόκρατος κοιμάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...