Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ο ROCOS είναι O Μαντέλης?


«Εσπασε» από τις ελβετικές αρχές ο λογαριασμός με τον κωδικό Α. Rocos, που θεωρείται «καμουφλάζ» για πρώην υπουργό. Ο ιδιώτης όμως που κρύβεται από πίσω, και ο οποίος επισήμως τουλάχιστον δεν έχει σχέση με τον ΟΤΕ ή τη Siemens, ως δικαιούχος του λογαριασμού μπορεί να ασκήσει τα ένδικα μέσα που του παρέχει η ελβετική νομοθεσία ώστε να μπλοκάρει τις περαιτέρω διαδικασίες για να μη φτάσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του στις ελληνικές αρχές. Στην περίπτωση βέβαια που οι τυχόν ενστάσεις του δεν γίνουν δεκτές, ο «Rocos» θα πρέπει να κληθεί από τον Ελληνα ανακριτή του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens προκειμένου να μαρτυρήσει για τον πραγματικό του ρόλο στην υπόθεση καθώς φέρεται να λειτούργησε ως παρένθετος του πραγματικού δικαιούχου.

Από την αναλυτική κίνηση του 22157 λογαριασμού στη CIB της Γενεύης επιβεβαιώνεται -όπως εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει η «Ε»- ότι είχε κατατεθεί έμβασμα 200.000 μάρκων (στις 2.11.1998) από λογαριασμό που διαφέντευε ανώτατο στέλεχος της Siemens. Τα χρήματα φέρεται να έχουν φύγει από λογαριασμό πίσω από τον οποίο ήταν ο κατηγορούμενος σήμερα, Ηλ. Γεωργίου. Ο τελευταίος εξεταζόμενος ως ύποπτος στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, σε ερώτηση του εισαγγελέα Π. Αθανασίου αν ο Rocos έχει σχέση με τον υπουργό Αν. Μαντέλη, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε αν ο συγκεκριμένος κωδικός ταυτοποιείται με τον πρώην υπουργό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=45632

Ας αφήσουμε τις μπούρδες. Ο ROCOS πρέπει να είναι ο Μαντέλης. Είναι από πέρσι «γνωστό»,σε όσους έχουν «ψάξει» την υπόθεση SIEMENS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...