Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Περισσότερους «ΣΚΛΑΒΟΥΣ» θέλουν στην Ε.Ε


Λιγότερες ώρες εργασίας προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κύματος ανεργίας που πλήττει την Ευρώπη. Στη μίνι σύνοδο για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, ο πρόεδρος της Κομισιόν και η τρόικα της Ε.Ε.
κατέθεσαν έναν «δεκάλογο» προτάσεων, ο οποίος όμως κρίθηκε πολύ γενικός.

Το αποτέλεσμα της συνόδου θα μπορούσε να συνοψισθεί στη φράση «δουλέψτε λιγότερο για να δουλέψετε όλοι». Εκτός από τη μείωση του ωραρίου εργασίας για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας προτείνονται μεταξύ άλλων η μείωση των διαχειριστικών εξόδων της εταιρείας και η εκπαίδευση του προσωπικού με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της συνόδου είναι απαραίτητο «να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι και να μη μετατραπεί η προσωρινή απώλεια θέσεων εργασίας σε μακροχρόνια ανεργία», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «τα κράτη- μέλη και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να στοχεύσουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Άρχισε να μπαίνει σε ενεργοποίηση η ευρωσυνθηκη η αλλιώς ευρωσυνταγμα που οι δικοί μας το περάσανε νύχτα στην βουλή. Το λέει μέσα εκεί, αλλά «ωραιοποιημένα». ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΣΚΛΑΒΩΝ.

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Νομίζω ότι η οικονομική"κρίση"ΔΕΝ
επινοήθηκε"τυχαία"? Και εξ αιτίας
αυτής θα περάσουν ότι ήταν μέχρι
σήμερα ακατόρθωτο στην Ε.Ε.!
Οψόμεθα και γεροί να είμαστε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...