Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ποιος …μαλακός είχε την ιδέα να φέρει φοίνικες και γιατί;


Ταχεία λήψη διορθωτικών μέτρων περιμένει η Ε.Ε. από την Ελλάδα για το κόκκινο σκαθάρι Rhynchophorus ferrugineus που έχει προκαλέσει την ξήρανση μεγάλου αριθμού φοινίκων στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη και επεκτείνεται με απειλητικούς ρυθμούς, όπως προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων. Στην ερώτηση, που αφορούσε την εφαρμογή των έκτακτων φυτοϋγειονομικών μέτρων που προβλέπονται από την απόφαση 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής (όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 2008/776/ΕΚ), απάντησε η Επίτροπος για την Υγεία κ. Βασιλείου.
Η κ. Βασιλείου αναφέρει ότιη ΕΕ παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα, κυρίως μέσω αποστολών επιθεωρητών από το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών στα κράτη μέλη. Ειδικά για την Ελλάδα αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 2 αποστολές εντός του 2009 και προγραμματίζεται αποστολή για την αξιολόγηση της συνέχειας εντός του 2010. Οι εκθέσεις των αποστολών είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/food/fvo/ir_search_en.cfm Επίσης, η κ. Βασιλείου διευκρινίζει ότι η ΕΕ έχει λάβει την έκθεση από την Ελλάδα, η οποία είχε ζητηθεί να αποσταλεί, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2009, με την επιστολή της Επιτροπής της 30ης Ιουλίου 2009, όπως και ότι δεν έχει στην κατοχή της καμία επίσημη πληροφορία όσον αφορά τον πιθανό αποτελεσματικό βιολογικό έλεγχο του κόκκινου παρασίτου.

Tο βασικότερο και για το όποιο δεν μιλεί κανένας είναι, γιατί έφεραν και γέμισαν την ΚΡΗΤΗ φοίνικες; Μήπως για να μοιάζει σε βάθος χρόνου με το… Ισραήλ; Υπάρχουν τόσα πολλά καλλωπιστικά φυτά και δέντρα στην χώρα που είναι απορίας άξιον γιατί πετάχτηκαν τεράστια ποσά για εισαγωγή των ελεεινών φοινικόδεντρων που συν τις άλλης έφεραν και το περιβόητο σκαθάρι .Ξυπνάτε ΖΩΑ, που λέει και ο …ΛΕΒΕΝΤΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...