Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τα «αποτελέσματα» του «Πολέμου» αναρχικών – Αστυνομίας



Σε όλη τη χώρα οι προσαγωγές το τελευταίο τριήμερο έφτασαν τις 858, από τις οποίες οι 172 είναι συλλήψεις. Την Δευτέρα έγιναν συνολικά μόνο στην Αθήνα 107 προσαγωγές από τις οποίες 21 έγιναν συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και 11 ανήλικοι. Την Κυριακή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η αστυνομία προχώρησε σε 289 προσαγωγές και το Σάββατο σε 165. Οι 60 αλλοδαποί που συνελήφθησαν είναι κυρίως Αλβανοί, Ρουμάνοι, Λετονοί, Άγγλοι, Αφγανοί, Μαροκινοί, Σύριοι, Βέλγοι, Αμερικανοί, Ισπανοί, Φιλανδοί, Γεωργιανοί, Βούλγαροι, Γάλλοι, Νορβηγοί, Ελβετοί, Γερμανοί, Τσέχοι, Πακιστανοί, Ουκρανοί, Σέρβοι, Ιταλοί, Πολωνοί και Ιορδανοί.

Εντολή για σχηματισμό τριών δικογραφιών για τα χθεσινά γεγονότα έδωσε στην Ασφάλεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος.

Σύμφωνα με την εντολή του Εισαγγελέα, η Ασφάλεια πρέπει να σχηματίσει δικογραφία για την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο και τον σοβαρό τραυματισμό του Πρύτανη κ. Χρήστου Κίττα. Η Ασφάλεια, που από χθες έλαβε εντολή να ερευνήσει την υπόθεση, θα πρέπει να αναζητήσει στοιχεία από καταγραφές στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και τηλεοπτικών συνεργείων προκειμένου να εντοπίσει τους υπαίτιους για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη. Ο κ. Σακελάκος ζητά να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για την υποστολή της σημαίας από το κτίριο της πρυτανείας και για το κάψιμο της στη συνέχεια, καθώς και για φθορές που έγιναν από τους δράστες εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. Τέλος, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή δικογραφία θα σχηματιστεί και για το συμβάν, όπου αστυνομικός της Ομάδας Δ χτύπησε με τη μηχανή του 55χρονη γυναίκα στην πλατεία Συντάγματος. Και σε αυτή την δικογραφία οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν στοιχεία από κάμερες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...