Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Παίχτηκε, το θέατρο του παραλόγου από τους πέντε.


Ικανοποίηση εξέπεμψαν με τις δηλώσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά το τέλος της σύσκεψης, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα και είχε αντικείμενο τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες, ενώ τελικώς δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε πρόταση 10 σημείων με στόχο την προώθηση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου βίου. Αυτή προβλέπει - μεταξύ άλλων- αλλαγή του νόμου για το πολιτικό χρήμα, Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και πολιτικών, αναμόρφωση του νόμου για το πόθεν έσχες με κυρώσεις και δήμευση περιουσιακών στοιχείων για τους παραβάτες, αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Η πρόταση του πρωθυπουργού αφορά μέτρα που να διασφαλίζουν τη διαφάνεια στα μεγάλα έργα, τις προμήθειες και τα εξοπλιστικά προγράμματα, στη λειτουργία των ΟΤΑ - και με θέσπιση του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης και των ΜΜΕ. Όσον αφορά την κοινοβουλευτική λειτουργία, προβλέπεται - μεταξύ άλλων- διπλή ανάγνωση των ν.σ., κατάργηση των τροπολογιών μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, δυνατότητα και στην αντιπολίτευση να αποφασίζει για σύσταση εξεταστικών επιτροπών με συγκέντρωση 120 ψήφων και όχι 151 που είναι σήμερα, ενίσχυση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...