Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Όπου βρίσκεται τον… «πατριώτη» ρίχτε του γιαούρτι …Σακούλας



Από το http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=3&t=533&start=210#p4574

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τον τελευταίο καιρό οργιάζουν οι φήμες, οι οποίες κατηγορούν εσάς τους Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., και συνεπώς την παράταξη, ότι ΕΣΕΙΣ υπογράψατε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ υπέρ της παραχώρησης τμημάτων Ελληνικής Επικρατείας αν δεν είμαστε συνεπείς με τους όρους του ΔΝΤ. Ήδη μου εξηγήσατε - αν κατάλαβα καλά - ότι μόνο με τέτοιους όρους μπορούσαμε να δανειστούμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ

Νομίζω παιδιά ότι ανάγετε εις μείζον θέμα κάτι το εντελώς δευτερεύον. Όποιος έχει πάει να πάρει ένα οποιοδήποτε δάνειο από μία Τράπεζα, γνωρίζει ότι πρέπει να έχει τις αναγκαίες καλύψεις. Δηλαδή παίρνεις ένα στεγαστικό φερ'ειπείν, αλλά βάζεις υποθήκη το ακίνητο σου, ώστε εάν δεν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, να μπορεί ο δανειστή σου να διεκδικήσει τα χρήματά του. Χωρίς αυτή την πρακτική κανένα δάνειο δεν θα μπορούσε να συναφθεί. Η σχετική πρόβλεψης του μνημονίου έχει τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα, μας έχει δανείσει π.χ. η Γερμανία και εμείς ξαφνικά αποφασίζουμε να μην πληρώσουμε κανέναν, τότε η Γερμανία μπορεί να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ελληνικής Δημοκρατίας, έως την εξόφληση του δανείου της. Τί το περίεργο βρίσκετε σε αυτό; δηλαδή εσείς εάν δανείζαμε εμείς άλλες χώρες, πιστεύεται ότι θα έπρεπε να το πράξουμε χωρίς καμία εγγύηση; Κανένα δάνειο που είχαμε πάρει από τις αγορές χρήματος ΔΕΝ είναι ενυπόθηκο. Η κρατική περιουσία χαίρει ασυλίας από τα κυβερνητικά δάνεια. Φυσικά ξέρω ότι η απάντηση θα είναι εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε και επιλογές να βάζουμε και όρους. Υποθέτω όμως ότι το μέλλον θα δείξει αν πράξαμε σωστά. Δυστυχώς το αποτέλεσμα θα δικαιώσει ή θα καταδικάσει τους εμπλεκόμενους.

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι δεν είναι ώρα για γκρίνιες αλλά ώρα για δουλειά. Καλό είναι όμως να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά. Δεν συζητάμε για ψίχουλα, για την Εθνική περιουσία συζητάμε. Και κατ΄ επέκταση την Εθνική μας κυριαρχία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον προδότη Γεωργιάδη

Πρώτον εμείς δεν υπογράψαμε το Μνημόνιο. Εμείς το υπερψηφίσαμε επί της Αρχής να πάρουμε τα λεφτά.
Δεύτερον οι όροι και οι προϋποθέσεις του δανεισμού βαρύνουν αυτόν και μόνον που έκανε την διαπραγμάτευση, δηλ την Κυβέρνηση.
Τρίτον δεν περιλαμβάνει το μνημόνιο παραχώρηση της μέρους της Επικράτειας, αλλά περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, δηλαδή κτήματα, κτίρια κλπ. Φυσικά το να πωλούνται κάποια ακίνητα δεν σημαίνει ότι χάνει κυριαρχικά δικαιώματα η χώρα, χάνει ή θα χάση αν δεν πληρώσει, περιουσιακά στοιχεία.
Τέταρτον πολιτική και ηθική ευθύνη έχουν αυτοί που έφεραν την Ελλάδα εδώ, δηλαδή τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, το Πασόκ και η Ν.Δ.

Παραδέχεται δηλαδή έμμεσα ότι το έκανε για να πάρει τα… λεφτά?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...